Berlin - Dag 7

Billede til artiklen Berlin - Dag 7
Mens Michelle Pfeiffer var omgærdet af kameralinser og ufatteligt mange spørgsmål om alder, ungdom og forfald, fandt FILMupdate frem til Iben Hjejle derhjemme for at stille fire hurtige om hendes medvirken i Stephen Frears nye film "Chéri". Dagen bød også på en stærk dansk børnefilm med en mus i hovedrollen.

Iben Hjejle spiller kurtisane i Stephen Frears' romantiske drama "Chéri", der udspiller sig i Paris omkring 1900. Den danske skuespiller har tidligere spillet over for John Cusack i Frears' filmatisering af Nick Hornbys roman "High Fidelity".

- Hvordan kom du med i en Stephen Frears-film igen?

"Leo Davis, som castede "High Fidelity", sendte mig en hilsen fra Stephen, som spurgte, om jeg ville komme til Paris et par dage i foråret, få utroligt fine kjoler på og kun lave ganske lidt arbejde. Sådan et tilbud takker man da ikke nej til."

- Hvordan var det at spille over for Michelle Pfeiffer?

"Pfeiffer er et meget professionelt menneske, og fordi hun spiller så stor en hovedrolle, holder man en høflig afstand, så hun kan få lov at koncentrere sig hundrede procent om det, hun skal. Hun er en af den slags stjerner, som det er fantastisk at få lov at stå og glo på, selv om hun bare står med papillotter i håret og får sig en kop urtete."

- Har du nye projekter med Stephen Frears?

"Ikke noget jeg er blevet tilbudt, i hvert fald