Berlin inviterer spillefilmen Shelley

BERLIN. Instruktør Ali Abassis debutspillefilm "Shelley" er udtaget til Panorama-programmet på Filmfestivalen i Berlin.

Berlin-festivalen har inviteret Ali Abassis "Shelley" til at deltage i Panorama-sektionen. Den spillefilmsdebuterende instruktør beskriver sin film som et uhyggeligt psykologisk drama.

I en isoleret villa ved en sø dybt inde i en skov bor det velhavende par Louise og Kasper i harmoni med naturen og langt væk fra den moderne dagligdag. De har hverken elektricitet eller mobiltelefoner. Louises store drøm er at blive mor, men hun kan ikke få børn. Parret ansætter den rumænske pige Elena som hushjælp. Et venskab vokser, og parret indgår en pagt med Elena, som skal være rugemor og føde Louises barn mod en betydelig sum penge. Men tingene går ikke som planlagt, og det står hurtigt klart, at noget er helt galt med graviditeten. Livet, der vokser i Elena, påvirker alle det kommer i nærheden af med en mørk og ubeskrivelig kraft. Det, der skulle være en lykkelig begivenhed, og den kommende fødsel er nu omgærdet af paranoia og rædsel, og drømmen om et barn forvandles til et levende mareridt.

I hovedrollerne ses bl.a. Ellen Dorrit Petersen, der for alvor gjorde sig bemærket i norske Eskil Vogts "Blind", samt rumænske Cosmina Stratan, der på Cannes Festivalen 2012 vandt prisen for bedste skuespillerinde for sin rolle i Cristian Mungius "Beyond the Hills". Desuden medvirker Peter Christoffersen, Kenneth M. Christensen, Patricia Schumann, Björn Andrésen, Marianne Mortensen og Marlon Kindberg Bach.

Maren Louise Käehne og Ali Abbasi har skrevet manuskript ud fra hans idé til filmen, og Sturla Brandth Grøvlen, der sidste år vandt en Sølvbjørn i Berlin for sit kameraarbejde på "Victoria", er fotograf sammen med Nadim Carlsen. Jacob Jarek producerer for Profile Pictures med produktionsstøtte fra New Danish Screen.

Ali Abassi blev færdiguddannet fra Den Danske Filmskole i 2011 sammen med produceren, de to fotografer og flere fra filmholdet.

Hele programmet for Berlin 2016 er endnu ikke udmeldt. Indtil videre er følgende offentliggjort:

  • Hovedkonkurrencen: Thomas Vinterbergs spillefilm "Kollektivet"
  • Panorama: Ali Abassis spillefilm "Shelley"
  • Forum: Moritz Siebert og Estephan Wagners dokumentarfilm "Les sauteurs"
  • Generation Kplus: Siri Melchiors tre korte animationsfilm om "Lili"
  • Berlinale Special Galla: Pernilla Augusts svensk-danske spillefilm "Den alvorlige leg" med Mikkel Boe Følsgaard og manuskript af Lone Scherfig. Koproduceret af Mikkel Jersin og Bo Ehrhardt for Nimbus Film.
  • Hovedkonkurrencen, kortfilm: Dansk-palæstinesiske Mahdi Fleifels engelsk-hollandsk-danske "A Man Returned"
  • Følg med på DFI's Facebook for oplysninger om yderligere dansk deltagelse: www.facebook.com/detdanskefilminstitut