Berlin magasin klart til festival

BERLIN MAGASIN. Mikkel Boe Følsgaard vandt en fornem Sølvbjørn sidste år for sin sindsforvirrede monark i "En kongelig affære". Den unge skuespiller, der igen i år er i rampelyset, pryder forsiden af Filminstituttets festivalmagasin FILM, der udkommer i anledning af Berlinalen 7.-17. februar.

"Det er jo lidt som at blive kåret til Årets Fodboldspiller i en fodboldklub. Det er super, men det er ikke derfor, man gør det. Man gør det, fordi det er sjovt."

Sådan siger Mikkel Boe Følsgaard om at vinde Sølvbjørnen sidste år for sin rolle i "En kongelig affære". Vi bringer et portræt af den 28-årige skuespiller, der er tilbage i Berlin – denne gang som sig selv. Følsgaard er en af ti håndplukkede europæiske skuespiltalenter med særligt fokus under filmfestivalen.

FILM Berlin Issue rummer også interviews med festivalaktuelle Joshua Oppenheimer ("The Act of Killing"), Daniel Joseph Borgman ("The Weight of Elephants") og Jacob Schulsinger ("Killing Strangers"). Vi sætter spot på nye film som Michael Noers "Nordvest" og Annette K. Olesens "Skytten", og magasinet præsenterer aktuelle filmprofiler som producer Louise Vesth og skuespiller Sofie Gråbøl.

Med FILM Berlin Issue har vi justeret format og design. Magasinet uddeles på festivalen i Berlin og kan ses online. Du kan også finde et udvalg af interviews og nyheder i vores nye digitale magasin, FILM Digital Issue.

Berlinalen 7.-17. februar

Om FILM

FILM er Det Danske Filminstituts internationale, engelsksprogede festivalmagasin, der præsenterer historier om dansk film og den danske filmbranche til internationale læsere. FILM udkommer 3 gange om året i anledning af filmfestivalerne i Berlin, Cannes og Amsterdam.

Tags: Berlin 2013