Berlin med to konkurrencefilm

BERLIN. Berlin Filmfestivalen skydes i gang torsdag den 9. februar. I år deltager to danske film i det officielle program, begge i konkurrence.

"En kongelig affære", Nikolaj Arcels store filmdrama om Struensee, Caroline Mathilde og Chr. VII, deltager i Berlin Filmfestivalens hovedkonkurrence, hvor filmen får verdenspremiere, og Simon Stahos "Magi i luften" vises i Generation 14plus, festivalens konkurrenceprogram med ungdomsfilm.

Thure Lindhardt, der har fart over sin internationale filmkarriere spiller hovedrollen i to af festivalens andre film: Ann-Kristin Reyels' tyske "Formentera'", der er udtaget til serien Forum, og Ira Sachs New York-drama "Keep the Lights On", der deltager i Pamorama-serien. De to films første visninger i Berlin ligger henholdsvis torsdag og fredag i festivalens første uge.

Prisuddeling i Berlin

  • Cinema for Peace Gala mandag den 13. feb. kl. 18.00 med prisuddeling i løbet af aftenen
  • Generation 14plus fredag den 17. feb. kl. 19.30
  • Hovedkonkurrencen lørdag den 18. feb. kl. 19.00
  • Der uddeles desuden en række independent priser i løbet af festivalen

Lørdag eftermiddag den 11. februar viser festivalen "Magi i luften" første gang. Simon Stahos film er noget så sjældent som en dansk auteur-musical. Med udgangspunkt i fire 16-årige teenageres vilde nat i byen anvender Staho hele farvepaletten til at hylde ungdommen, drømmene og de totalt utæmmede teenage-drifter.

Torsdag aften den 16. februar er der galla-visning af "En kongelig affære". Nikolaj Arcels historiske drama tager udgangspunkt i det pikante og risikable trekantsdrama mellem den tiltagende sindssyge Christian VII, hans tyske livlæge oplysningsmanden og idealisten Struensee og den unge, men stærke, engelskfødte dronning Caroline Mathilde. Det er en gribende fortælling om et passioneret og forbudt kærlighedsforhold, som forandrede en hel nation – et drama om modige idealister, der kæmpede for frihed til det danske folk og risikerede alt. 

Mads Mikkelsen har rollen som Johann Struensee, og den smukke, svenske skuespiller Alicia Vikander spiller Caroline Mathilde, der i bekendtskabet med Struensee vokser fra ung, sårbar jomfru til en moden, samfundsbevidst kvinde. Filmens tredje store rolle som Christian VII med det flakkende sind og det viltre temperament indtages af det unge talent Mikkel Boe Følsgaard, fjerde-års-studerende på Statens Teaterskole.

Overblik over dansk film i Berlin gennem årene: Berlin priser og deltagelse

Oversigt over visningstider for de danske film, danske filmfolk i Berlin etc.: www.dfi.dk/berlin

FILM#74 online

Hent Berlinalens gratis apps til smartphones og Iphones

Tags: Berlin 2012