Berlin-priser til The Act of Killing

BERLIN PRISER. Joshua Oppenheimers dokumentarfilm "The Act of Killing" vinder den Økumeniske Pris samt dokumentar-publikumsprisen på Berlin filmfestivalen.

Den dansk-producerede "The Act of Killing" af Joshua Oppenheimer vinder den Økumeniske Pris samt dokumentar-publikumsprisen ved filmfestivalen i Berlin, som runder årets udgave af i denne weekend.

Publikumsprisen overrækkes ved en særvisning af filmen søndag, mens den tværkirkelige pris blev overrakt lørdag kl. 12 og gives til en film, som formår at skabe forståelse for universelle, menneskelige værdier. Ved prisoverrækkelsen lød det således i instruktør Joshua Oppenheimers takketale:

"Denne pris er et vigtigt bidrag i vores bestræbelser på at bryde tavsheden. Som sådan bringer prisen alle de løgne frem i lyset, der i så mange år er blevet brugt til at retfærdiggøre forbrydelser mod menneskeheden, til at stigmatisere de overlevende, til at holde mennesker fanget i frygt."

"The Act of Killing" er produceret af Signe Byrge Sørensen for Final Cut for Real og bringer os helt tæt på bødler fra det indonesiske folkemord i 1965-66, der dengang som i dag dyrkes som helte, og som i filmen åbent fortæller om deres ugerninger og genopfører mordscenerne foran kameraet.

Den dansk-palæstinensiske instruktør Mahdi Fleifel har modtaget festivalens fredspris for "A World Not Ours". Filmen er engelsk-produceret og er Fleifels videodagbog om livet i den palæstinensiske flygtningelejr Ain El-Helweh i Libanon, hvor instruktøren boede som ung i to år, før han flyttede med sin familie til Danmark.

Berlin Filmfestivalen mangler endnu at offentliggøre alle priser. Festivalen slutter søndag den 17. februar. Se mere på www.berlinale.de.

Kontakt:
Signe Byrge Sørensen
+45 4118 4890 / byrge@final-cut.dk

Tags: Berlin 2013