Bestil film på biblioteket over Internettet

Billede til artiklen Bestil film på biblioteket over InternettetDe danske biblioteker råder over en filmskat på mere end 50.000 forskellige titler, og det er nu blevet lettere at få fat i lige den film, man ønsker, og få mere at vide om den. Bibliotekernes fælles portal, bibliotek.dk, har netop lanceret en særlig søgeside, hvor man kan finde film og bestille dem hjem til afhentning på det lokale bibliotek.

Søgefunktionen på den nye webside er god og hurtig. Hvis man vil se den Paul Thomas Anderson-film, der smuttede, da den var i biografen, og kun husker, at den hed noget med 'punch', er det ene ord nok til straks at finde frem til filmen "Punch Drunk Love".

Hvis man vil finde nye og gamle dokumentar- og kortfilm, er søgesiden også en stor hjælp. Alt fra Phie Ambos nyeste film om mennesker og robotter, "Mechanical Love", til Hagen Hasselbalchs frihedsfilm fra 1945, "Kornet er i fare", dukker op, når der søges. Og der vises vej til VHS'er, dvd'er og Filmstriben, som er DFI og DBC's nye service for skoler og biblioteker, der ønsker at hente filmene ned direkte fra Internettet.

Med den nye søgefunktion er det også muligt at få en oversigt over, hvor filmene kan købes, og lede efter mere viden om de enkelte film.

www.bibliotek.dk

"Mechanical Love" Foto: Phie Ambo