Beyoncé, J-Lo ... og Sepideh

EVENT. Den stjernebesatte tv-transmitterede koncert i London The Sound of Change Live viser en kort version af Berit Madsens kommende dokumentarfilm "Sepideh – Drømmen om stjernerne" lørdag den 1. juni. Koncerten kan ses på DR3 ugen efter.

Allerede inden Berit Madsens spillefilmdokumentar, "Sepideh – Drømmen om stjernerne", er helt færdig, er den på vej til sit første møde med publikum. Næsten én milliard fjernsynsseere vurderes at kigge med, når koncerten The Sound of Change Live finder sted på Twickenham Stadium i London lørdag den 1. juni.

Under koncerten vises en kort film sammensat af materiale fra dokumentarfilmen om en 16-årig viljestærk iransk pige, som har titlen "Letter To Einstein". Filmen vises på storskærm til koncerten og er dermed en del af det show, som tv-transmitteres til mere end 150 lande. I Danmark bliver koncerten vist på DR3 lørdag den 8. juni kl. 22.05 og dagen efter kl. 12.40.

The Sound Of Change Live er en af hovedbegivenhederne i en omfattende kampagne for uddannelse, sundhed og retfærdighed for kvinder rundt om i verden, kaldet Chime For Change. En lang række prominente personligheder støtter op om kampagnen, og i koncerten deltager internationale navne som Beyoncé, Jennifer Lopez, Timbaland, Ellie Goulding, John Legend, Haim, Laura Pausini, Rita Ora, Iggy Azalea, Selma Hayek, Madonna og mange flere.

Spillefilmdokumentaren "Sepideh – Drømmen om stjernerne" har landsdækkende dansk biografpremiere onsdag den 2. oktober i DOXBIO. Filmen bliver senere vist på DR3.

Både den korte og lange version er produceret af Stefan Frost og Henrik Underbjerg for Radiator Film og har modtaget støtte fra Det Danske Filminstitut. Filmene er også støttet af amerikanske Gucci Tribeca Documentary Fund, og det er netop Gucci, som står bag den store støttekoncert i London.

"Letter to Einstein" kan efter koncerten ses på kampagnens hjemmeside chimeforchange.org