Beyond Beyond - nyt animationseventyr

KOPRODUKTION. Den danske instruktør Esben Toft Jacobsen instruerer den svensk-danske 3D-animationsbørnefilm "Beyond Beyond" om den lille kanin Johan, som sætter ud på en fantastisk rejse for at finde sin mor. Filmen er netop gået i produktion og har forventet premiere i starten af 2014.

Esben Toft Jacobsen og Copenhagen Bombay følger op på den internationale festivalsucces "Den kæmpestore bjørn" med et nyt animationseventyr, "Beyond Beyond". Den svensk-danske børnefilm er en historie om at ville det umulige: En lille kanindreng, der ikke er gammel nok til at forstå livets regler, tager kampen op med den mest magtfulde kraft og lærer undervejs mere og mere om livet.

Kaninen Johan og hans far har boet på havet så længe, Johan kan huske. Eller i hvert fald siden han var tre år gammel, og hans mor forsvandt. Johan er glad for skibet, hvor de bor. Skibet har fiskenet og et drivhus, hvor de dyrker gulerødder. Johan er god til at dykke og til mekanik og hjælper sin far med at reparere skibet. En dag da Johan er efterladt alene på skibet, modtager han et nødsignal og et fingerpeg om sin mors skæbne.

"Beyond Beyond" bliver produceret i stereoskopisk 3D og animeret i Copenhagen Bombays studier i Stockholm og København. Det er Sveriges første stereoskopiske spillefilm.

Esben Toft Jacobsen er uddannet animationsinstruktør fra Den Danske Filmskole i 2006. Han har tidligere arbejdet som freelancekunstner og animator på diverse computerspil, inden han kom til Copenhagen Bombay, hvor han bl.a. har instrueret kortfilmen "Kiwi & Strit", der var en del af "Carsten & Gittes filmbalade". Esben Toft Jacobsen spillefilmdebuterede i 2011 med animationsfilmen "Den kæmpestore bjørn", der havde premiere på Berlin Filmfestivalen, besøgte 45 andre internationale festivaler og havde biografpremiere i mere end 25 lande.

Med "Beyond Beyond" fortsætter instruktøren samarbejdet med manuskriptforfatter Jannik Tai Mosholt, produktionsdesigner Jonas Springborg og komponist Nicklas Schmidt, som netop er blevet nomineret til en Nordisk Filmmusik Pris for musikken til "Den kæmpestore bjørn".

"Beyond Beyond" blev første gang præsenteret på branchetræffet Cartoon Movie i Lyon i marts, hvor den bl.a. blev presoldt til den store franske distributør Bac Film, som også distribuerede Michael Hegner og Kari Juusonens finsk-danske "Niko og de flyvende rensdyr".

Filmen bliver produceret af Petter Lindblad for CB Sverige i samarbejde med det danske søsterselskab Copenhagen Bombay ved producer Sarita Christensen. Filmen har modtaget koproduktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut på 1,6 millioner kroner. Den bliver udsendt i en dansksproget version med forventet premiere i starten af 2014.

Følg filmens produktionsblog