Bier godt modtaget i Venedig

VENEDIG. Susanne Biers "Den skaldede frisør" får en varm modtagelse på Venedig Filmfestivalen af publikum og brancheblade.

Efter gallavisningen søndag aften i Venedig Festivalens Sala Grande var der stående ovation fra de mere end tusind gæster til Bier og hendes hold, fortæller festival-manager Lizette Gram Mygind fra Det Danske Filminstitut:

"Det var overvældende. Fredag aften så jeg Paul Thomas Andersons længe ventede 'The Master', og der var publikum meget begejstret. Reaktionen efter 'Den skaldede frisør' i går aftes var den samme, og der blev klappet rigtig længe."

Det internationale brancheblad The Hollywood Reporter var hurtigt ude med en anmeldelse af "Den skaldede frisør", der fremhæver "Susanne Biers sikre greb og dybe respekt for personerne, som gør filmen både fornøjelig og tilfredsstillende". Bladet kalder den "en behændig film, kommerciel uden at undskylde det, med en sødme, charme og overskudsstemning, som vil nå et stort publikum."

Screen beskriver filmen som en "natural born winner": "en romantisk komedie, der benytter hvert et kneb og bruger alle genrens klassiske greb."

"Med en charmerende og beleven Pierce Brosnan i en bærende rolle og over for ham Trine Dyrholm, en af sin generations bedste danske skuespillere, bliver den med sikkerhed en af sæsonens publikumsbaskere," forudsiger Screen.

Søndag aften var der pressevisning af "Kapringen", og rygterne om Tobias Lindholms film må være løbet stærkt i kølvandet på visningen, for TrustNordisk, som sælger filmen internationalt, modtog straks flere henvendelser. Filmens publicist, som koordinerer interviews, har også mærket voksende interesse efter visningen mandag eftermiddag. Filmens gallavisning finder sted tirsdag.

"Den skaldede frisør" har længe været udsolgt på de internationale filmmarkeder, mens "Kapringen" stadig er ny på markedet. TrustNordisk, der sælger filmen, ser frem til et stort filmmarked på Toronto Internationale Filmfestival (6.-16. september), hvor begge film vises.

Se Bier og hendes skuespillere i Venedig (Politiken): http://politiken.dk/fotografier/nyhedsfoto/ECE1740920/dyrholm-bier-og-brosnan-tog-venedig-med-storm/

Der er dansk premiere på "Den skaldede frisør" den 6. september og på "Kapringen" den 20. september.