Bier laver dansk spillefilm

Susanne Bier går i de kommende dage i gang med at lave en ny dansk spillefilm, "Hævnen".

Filmen trækker spor fra trøstesløse flygtningelejre i Afrika til den almindelige halvgrå trummerum i en dansk provinsby. To danske familier krydser hinanden, og et usædvanligt og farligt venskab spirer. Men ensomhed, afmagt og sorg lurer – og snart bliver venskabet til en livsfarlig alliance og et nervepirrende kapløb med livet som indsats.

Mikael Persbrandt, Trine Dyrholm og Ulrich Thomsen ses i de centrale roller som filmens voksne, og midt i historien står to 10-årige drenge, Christian og Elias, som spilles af Markus Rygaard og William Jøhnk Nielsen.

Anders Thomas Jensen har skrevet manuskript, og historien er udviklet af Susanne Bier og Anders Thomas Jensen. Sisse Graum Jørgensen producerer for Zentropa, og Det Danske Filminstitut har givet filmen betinget støtte på 6 mio. kr. gennem 60/40-ordningen og 1 mio. kr. i Regionalstøtte.

"Hævnen" optages på Fyn og i Kenya fra slutningen af august og hele efteråret. Der er forventet premiere den 27. august 2010.

Det er fire år siden Susanne Bier, der har et stort og trofast publikum, sidst lavede en dansk film, "Efter Brylluppet". Den blev set af knapt 400.000 herhjemme og var efterfølgende et stort internationalt festival- og publikumhit. Bier har siden lavet den amerikansk producerede "Things We Lost in the Fire", som blev et af sidste års store trækplastre i de danske biografer.