Bille August til San Sebastian

SAN SEBASTIAN. Bille Augusts nye danske spillefilm "Stille hjerte" med Ghita Nørby i hovedrollen er inviteret til en af Europas store, vigtige festivaler, San Sebastian Filmfestival.

Bille Augusts spillefilm "Stille hjerte" får verdenspremiere den 20. september, hvor den  er udtaget til hovedkonkurrencen på den internationale filmfestival i San Sebastian i Nordspanien. Filmen får dansk biografpremiere den 13. november.

Ghita Nørby, Morten Grunwald, Paprika Steen, Danica Curcic, Jens Albinus, Pilou Asbæk og Vigga Bro spiller de centrale roller i et drama om tre generationer af en familie, der samles over en weekend. Søstrene Sanne og Heidi har accepteret deres syge mors ønske om at dø, før sygdommen forværres, men som weekenden skrider frem, bliver morens beslutning sværere at håndtere, og gamle konflikter dukker op til overfladen.

Christian Torpe har skrevet manuskript, og Jesper Morthorst producerer for SF Film Production med støtte fra Det Danske Filminstitut.

San Sebastian Filmfestivalen, som afholdes fra 19. til 27. september, er en af Europas store, vigtige festivaler i gruppe med A-filmfestivalerne i Cannes, Berlin og Venedig. Det er første gang, Guldpalmevinder Bille August har en film i hovedkonkurrence her.

Sidst en ny dansk spillefilm deltog på festivalen var i 2012, hvor Katrine Wiedemans "Viceværten" blev vist i sektionen New Directors. Seneste danske film i hovedkonkurrencen i San Sebastian var Kristian Levrings "Den du frygter" i 2008 og Simon Stahos "Daisy Diamond" i 2007.

Festivalen har endnu kun udmeldt en del af filmene i hovedkonkurrenceprogrammet.

Se den internationale trailer til "Stille hjerte"

Læs mere om San Sebastian International Film Festival