Billetsalg for vinterferien 2017

BILLETSALG. 1.2 millioner gange blev der indløst billet i landets biografer i vinterferien. 34% af billetterne er solgt til danske film.

Biografen er et populært udflugtsmål i vinterferien, og der blev langet ikke mindre end 1.227.000 billetter over skranken i perioden 9. til 26. februar. Gennemsnittet for de foregående ti år er på 1.066.000 billetter.

I alt 414.000 billetter var til danske film, hvilket giver en dansk markedsandel på 34 % i den travle vinterferieperiode. Til sammenligning har danske film solgt 367.000 billetter i gennemsnit de foregående ti år. Det er især "Far til fire - på toppen" og "Alle for tre", der begge havde premiere op til ferien, som har stået for den største del af salget.

Vinterferie i uge 7 og 8

De fleste af landet kommuner har langt vinterferien i uge 7 men 20 danske kommuner holder vinterferie i uge 8.

 
 

Siden nytår har danske film solgt 941.000 billetter, hvor af langt den største del kan tilskrives de fire spillefilm, der har haft premiere siden årsskiftet – nemlig "Dræberne fra Nibe", "Underverden" "Alle for tre" og Far til fire – på toppen". Den danske markedsandel er på nuværende tidspunkt på 36 %.

Se mere på Aktuelt billetsalg for dansk film

Marts måned byder på premiere på tre danske spillefilm.                  

Se oversigt over kommende spillefilm

Tags: