Biografpremiere på 6 film fra New Danish Screen

New Danish Screen har i denne uge premiere på i alt seks nye korte fiktionsfilm, som vises under Copenhagen International Film Festival.

De tre første film vises torsdag den 27. september kl. 22.00 i Empire Bio:

I Poul E. Madsens "Mors dreng" forsøger Rune, som bor alene med sin mor, efter at faderen er død, at udfylde tomrummet derhjemme og få alt til at se ud, som om alt er i skønneste orden.

I Søren Frellesens "Boy Meets girl" mødes alt fra fransk nybølge, tysk discountporno og Ingmar Bergman til danske specialiteter a la Korch og Dogme, da en mandlig manuskriptforfatter og en kvindelig producer sammen gribes af inspiration og fabulerer scener i en film.

I Martin De Thurahs "Ung mand falder" får 17-årige Hue svært ved at koncentrere sig om eksamensforberedelserne i fransk, når biler forfølger ham, når de udstoppede dyr på værelset blander sig, og når Irene forstyrrer med sine invitationer. En eksperimenterende film om en skæv virkelighedsopfattelse og med en visuelt besnærende stil.

Tre andre film vises fredag den 28. september kl. 22.00 i Empire Bio:

Oliver Zahles "Fremkaldt" foregår i grænselandet mellem fantasi og virkelighed. Fotografen Nikolaj prøver at opretholde forholdet til kæresten Rikke, mens han flirter med sin ungdomskærlighed, den tillokkende Laura. Nikolajs bror Tobias, der er psykisk syg, blander sig i legen, og en gammel rivalisering blusser op.

I Lars Wass' og Thomas Gluds "Væk fra Spjald" får den 18-årige Dennis, der bor sammen med sin mor, en dag sin store drøm opfyldt, da han får chancen for at synge i en talentkonkurrence på tv. Mens hans mor sidder og følger showet hjemmefra, afslører Dennis pludselig en hemmelighed.

I Christian E. Christiansens "Natten" har tre piger på 18-20 år, som er indlagt på en kræftafdeling, alvorlige problemer med helbredet og med deres nærmeste. Pigerne finder i hinandens selskab et fristed for ensomhed og dødsangst, og en væsentlig del af filmen skildrer deres humor, barske frisprog og kompromisløse livslyst.

Støtteordningen New Danish Screen giver manifesterede talenter mulighed for at udvikle sig, afprøve nye idéer eller skifte spor i forhold til tidligere produktion. Ordningen er derved med til at sikre dansk films fortsatte fornyelse. Som noget nyt støtter New Danish Screen nu også dokumentarfilmprojekter, og en ordning for udvikling af digitale spil til børn er i støbeskeen. New Danish Screen er baseret på et samarbejde mellem DR, TV 2 og Det Danske Filminstitut.
Der kan bestilles billetter på www.copenhagenfilmfestival.com eller www.empirebio.dk.New Danish Screen har tidligere sendt to dvd-antologier på gaden med samlinger af kortfilm, New Danish Screen 001 og New Danish Screen 002, og endnu en antologi med fire nye kortfilm er på vej. De seks korte fiktionsfilm, som får premiere i disse dage, vil blive udgivet i begyndelsen af 2008.
Antologierne distribueres af Det Danske Filminstitut til skoler og biblioteker.For yderligere oplysninger:
New Danish ScreenKunstnerisk leder Jakob Høgel, 3374 3675, jakobh@dfi.dk