Biografpremiere på Denciks Guldkysten

PREMIERE. Daniel Denciks første spillefilm "Guldkysten" har biografpremiere den 2. juli og har desuden international premiere på Tjekkiets store filmfestival i Karlovy Vary, der starter den 3. juli.

Denciks første spillefilm foregår i 1836, hvor den unge botaniker Wulff bliver sendt et år til Afrika af den danske konge for at tilse arbejdet med en kaffeplantage. Bag sig har han sit livs store kærlighed, foran sig et eventyr, der vil føre ham ind i ukendt land, og som vil ændre hans unge liv for altid. Slavehandlen er for længst ophørt ved de danske handelsforter på Guldkysten, men da Wulff oplever, at hans plantager bliver hærget af de indfødte selv, føres han på sporet af en større konspiration, som viser sig at trække tråde helt ind i guvernementets inderste.

"Guldkysten" omhandler et af de mørkeste kapitler i Danmarkshistorien. Filmen blev optaget i Ghana sidste sommer med Jakob Oftebro, Danica Curcic, Anders Heinrichsen, Adam Ild og Morten Holst på rollelisten.

Fakta


"Guldkysten" har international premiere på Karlovy Vary International Film Festival i Tjekkiet, hvor Jeppe Røndes "Bridgend" også deltager. Denciks spillefilmsdebut vises i A-festivalens hovedkonkurrenceprogram i dagene 3. til 11. juli.

"Guldkysten" er produceret af Michael Haslund for Haslund/Dencik Entertainment med støtte fra Det Danske Filminstitut og DR.

Trailer