Biopremiere: De vilde svaner

H. C. Andersens barske og magiske eventyr om "De vilde svaner" med papirklip, såkaldt decoupage, af Dronning Margrethe får premiere i 10 danske biografer fredag den 11. september.

Peter Flinth og Ghita Nørby har instrueret den en time lange filmversion af eventyret om prinsesse Elisa, der mister sine 11 brødre, da deres onde stedmoder forvandler dem til svaner. Den unge prinsesse opgiver ikke håbet og lider i påtvunget tavshed, mens hun arbejder på at få fremstillet de 11 skjorter af brændenælder, der kan løse hendes brødre fra fortryllelsen.

Se her en trailer om arbejdsprocessen og om filmen, der er produceret af JJFilm med støtte fra bl.a. Det Danske Filminstitut og DR.

"De vilde svaner" er optaget med skuespillere foran green screen, og Dronningens decoupager er i efterarbejdet sat ind som scenografi. Stine Fischer Christensen spiller prinsesse Elisa, og i andre roller ses bl.a. Benedikte Hansen, Thure Lindhardt og Søren Sætter-Lassen. Manuskriptet er udviklet af Jesper W. Nielsen i samarbejde med Dronningen, og Ghita Nørby er filmens fortæller.

DeVildeSvaner_2