Biopremiere: "Jeg har elsket dig så længe"

Man kan glæde sig til en af de seneste års mest roste skuespilpræstationer, når den franske spillefilm "Jeg har elsket dig så længe"/"Il y a longtemps que je t'aime" kommer op i de danske biografer fredag den 7. august .

Den engelske skuespiller Kristin Scott Thomas spiller hovedrollen som Juliette, der løslades efter femten år i fængsel og uventet får husly hos lillesøsteren Léa, som lever sammen med sin mand og døtre. Livet udenfor fængslets mure bliver en prøvelse for den fåmælte Juliette, som ikke lader nogen komme hende for nær. Men langsomt begynder der at gå hul på den kolde facade, hun har bygget op gennem årene.

"Jeg har elsket dig så længe" er den franske forfatter Philippe Claudels debutspillefilm, som blev udvalgt til hovedkonkurrencen på filmfestivalen i Berlin i 2008, hvor den modtog to priser. Siden har den modtaget et hav af nomineringer som bedste film og for Scott Thomas' skuespile, og det er blevet til adskillige priser.

Filmen, der får premiere i Dagmar, Grand, Vester Vov Vov og Øst for Paradis, er importeret af Miracle Film og har modtaget importstøtte fra Det Danske Filminstitut.

Filminstituttet giver støtte til import og lancering af kunstnerisk værdifulde film, som trods åbenlyse og anerkendte kunstneriske kvaliteter, sandsynligvis ikke ville blive vist i danske biografer under normale markedsmæssige vilkår. Der gives importstøtte til ca. 20 film om året.

Se filmtraileren.

Læs mere om "Jeg har elsket dig så længe" på Miracle Film Distribution.

Cinematekets medlemmer kan se filmen til forpremiere i Cinemateket onsdag den 5. august kl. 19.15. Kun få billetter tilbage.