Birgitte Stærmose debuterer på spillefilm

Birgitte Stærmose modtager produktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut til sin første spillefilm "Dagen derpå".

Birgitte Stærmose, der netop har modtaget en Special Mention for sin dokumentarfilm "Ønskebørn" på Berlin Filmfestivalen, forbereder sin spillefilmdebut "Dagen derpå".

Filmen samler et stort internationalt cast til en kalejdoskopisk historie om tre dramatiske døgn på et hotel i København.

Fakta

Birgitte Stærmoses "Ønskebørn" vandt i år en Robert for bedste korte dokumentarfilm og en PRIX EFA på filmfestivalen i Rotterdam.

Der lyder et skud. Hvem skød? Hvem er død? I jagten på at finde et svar støder vi på hotellets ansatte og gæster, oplever deres kampe med ensomheden og kærligheden og deres forsøg på at række ud efter hinanden.
 
Filmens fremtrædende roller vil blive spillet af Mikael Birkkjær, David Dencik, Trine Dyrholm, Stine Stengade, Ariadna Gil (Spanien), Luan Jaha (Kosovo), Magnus Krepper (Sverige) og Leon Lucev (Kroatien).
 
Kim Fupz Aakeson har skrevet manuskript, Jesper Morthorst producerer for Alphaville Pictures Copenhagen, og Det Danske Filminstitut har støttet "Dagen derpå" med 6,9 mio. kr. i betinget produktionsstøtte ved filmkonsulent Molly Malene Stensgaard.
 
Optagelserne til "Dagen derpå" begynder i det tidlige forår, og der er forventet premiere i efteråret 2010.