Bliktrommen - Director's Cut

MÅNEDENS FILM. Den nyrestaurerede og digitale Director's Cut-version af den tyske storfilm "Bliktrommen" vises i Cinemateket fra 15. til 25. september.

Volker Schlöndorffs klassiske filmatisering af Günther Grass' respektløse litterære opgør med nazismen er en af tysk films allerstørste kunstneriske og kommercielle succeser. Cinemateket præsenterer filmen i den nyrestaurerede version, som sidste år havde verdenspremiere i Cannes.

Oskar Metzeraths vokser op i det krigstruede og senere sønderbombede Danzig/Gdansk. Da han får en bliktromme på sin tre års fødselsdag, nægter han - som en protest mod verden omkring ham – at blive større, selv om han bliver ældre. Da han senere oplever nazismens fremmarch, slår han på sin tromme – og han udstøder skrig, der knuser glas, når han føler sig seksuelt udfordret.

"Bliktrommen" er billedmæssigt overrumplende og chokerende i sin blanding af rå krigsskildringer og surreelle indslag, der har udspring i barnets fantasi.

Schlöndorffs film vandt priser i både Cannes og Berlin, en Bodil-statuette i Danmark og en Oscar i USA. "Bliktrommen" fremstår i dag lige så moderne, som da den havde premiere i 1979.

"Bliktrommen"
15. til 25. september (Dog ikke mandag den 19. september)

Cinematekets medlemmer har som vanligt gratis adgang til den første visning af Månedens Film.
Billetbestilling

Originaltitel: "Die Blechtrommel"
Instruktør: Volker Schlöndorff
Tyskland, Frankrig, Polen, 1979
DCP, 162 min.
Tilladt over 11 år, Engelske undertekster