Blod i mobilen på nettet

FILMSTRIBEN. Se Frank Piasecki Poulsens dokumentarfilm om mobiltelefonens blodige konsekvenser i Congo på nettet.

Frank Piasecki Poulsens kontroversielle dokumentarfilm "Blod i mobilen" viser, hvordan vores mobiltelefoner er brændstoffet i borgerkrigen i Congo. Filmen kan nu opleves på Filmstriben.

Produktionen af mobiltelefoner har en blodig bagside. Mange af de mineraler, der er nødvendige for at kunne producere dem, stammer fra illegale miner i Den Demokratiske Republik Congo, som forskellige væbnede grupper kæmper om.

Fakta

"Blod i mobilen" deltog i hovedkonkurrence på IDFA, dokumentarfilmfestivalen i Amsterdam i 2010.

Se film hjemme

Se Blod i mobilen hjemme.

Med Filmstriben kan du se film derhjemme via dit bibliotek.

Du kan se over 700 dokumentar-, kort- og animations-film på Filmstriben. Der tilføjes løbende nye film og indkøbte titler som Det Danske Filminstitut har distributionsrettigheder til.

Filmstribens film kan ses, hvis du bor i én af de 79 kommuner, der er tilmeldt Filmstriben, ved at angive din adgangskode og password til dit lokale bibliotek.

Filmen streames i dvd-kvalitet.

Filmene kan kun ses i Danmark, fordi Filmstriben ikke har internationale visningsrettigheder. Bemærk at Filmstriben kun fungerer i Windows med Internet Explorer.

Filmene i "Se film på biblioteket" er kun clearet til visning på biblioteker.

Filmstriben drives af DBC i samarbejde med Det Danske Filminstitut.

Biblioteker med adgang til Filmstriben

Instruktør Frank Piasecki Poulsen har med livet som indsats fulgt sporene af sin mobiltelefon til en mine i det centralafrikanske land, hvor børn arbejder i dagevis i smalle gange under jorden.

Se "Blod i mobilen" hjemme.

Læs mere om filmen i interviewet: Helvede på jord