Bloddryppende premiere

PREMIERE. Den canadisk-danske gyserkomedie "Eddie: The Sleepwalking Cannibal" har dansk premiere den 12. juli.

Fridthjof Film, der har haft succes med blandt andet "Blå mænd", "Alle for én" og "Armadillo" har produceret den skæve og bloddryppende gyserkomedie "Eddie: The Sleepwalking Cannibal" i samarbejde med det canadiske produktionsselskab Quiet Revolution Pictures.

Filmen har danske Thure Lindhardt i hovedrollen som den berømte danske kunstmaler, Lars Olafssen. Han har ikke malet i årevis og tager derfor imod et job på en kunstskole midt i den canadiske vildmark. Her møder han Eddie, en stum tosse, der har en særlig plads i de ansattes hjerter. Lars indvilliger i at lade Eddie bo hos sig, men hvad han ikke ved er, at Eddie går i søvne og på sine natlige udflugter nyder at spise levende dyr. Da det går op for Lars, bliver det en kunstnerisk åbenbaring for ham. Blod og forvredne kroppe giver ham inspirationen tilbage, og det bliver nøglen til den smukke Lesleys hjerte.

"Jeg syntes, det var et sjovt manuskript og noget, folk aldrig før har set i Danmark," siger producer Ronnie Fridthjof fra Fridthjof Film om baggrunden for at kaste sig ud i sin første internationale koproduktion.

Danmark og Canada har indgået en bilateral koproduktionsaftale, der har til formål at begunstige samarbejdet mellem de to lande og som blandt andet betyder, at filmen er en både canadisk og dansk produktion.

"Eddie - The Sleepwalking Cannibal" er optaget i Canada og er instrueret af den canadiske spillefilmdebutant Boris Rodriguez. Den danske fotograf Philippe Kress står bag kameraet, og hele postproduktionen som klip, visual effects og lyddesign foregår i Danmark. Filmen har modtaget koproduktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut.

Læs Twitch interview med instruktør Boris Rodriguez

Læs Twitch anmeldelse

Se trailer: