Blues for Montmartre i MandagsDokumentar

MANDAGSDOKUMENTAR. Oplev Christian Braad Thomsens dokumentarfilm om Montmartres blomstrende jazz-scene i 1960'erne og mød instruktøren i PH Caféen på Vesterbro den 30. januar.

"Montmartre var en blanding af dagligstue og jazzakademi". Sådan karakteriserer Christian Braad Thomsen den legendariske københavnske jazzklub Montmartre. Instruktøren var som mange andre unge fast gæst i etablissementet og tegner i sin dokumentar fra 2011, "Blues for Montmartre" et personligt portræt af klubben. En på en gang munter historie om spillestedets vitale rammer for jazzens udfoldelse og en tragisk skæbneberetning om de mange sorte amerikanere, der fandt tiltrængt ro og adspredelse fra problemerne med racisme og narkomisbrug i hjemlandet.

Montmartre var i 1960'erne et af jazzens hovedkvarterer – og i de år slog en række af jazzens største navne sig ned i Danmark. Nogle flygtede fra den amerikanske racisme, andre ville ud af narkomiljøet, og alle kom de for at nyde godt af den kunstneriske anerkendelse, som jazzmusikken fik på Montmartre.

Filmen byder på uklippede sekvenser med Stan Getz, Dexter Gordon, Bud Powell, Lee Konitz, Albert Ayler, Stuff Smith og Ben Webster som solister. Derudover muntre og vemodige anekdoter fra Montmartres grundlæggere, Anders Dyrup og Herluf Kamp Larsen, jazzkritikerne Torben Ulrich og Henrik Wolsgaard-Iversen, fotografen Jørgen Bo og musikerne Bo Stief, Alex Riel, John Tchicai, Marilyn Mazur og Jan Kaspersen.

Se filmen og mød Christian Braad Thomsen i en efterfølgende debat. Som apéritif vises en stump af en ny produktion af svenske Roy Andersson, "En due sad på en bænk".

Mandags-Dokumentar i februar

06 feb From Palestine with Love / På cykel til Beijing

13 feb Petition

20 feb Sangen / Putin’s Kiss

27 feb Slitage / Jag är sån här – en film om Sten Broman

Se hele forårsprogrammet

MandagsDokumentar: Blues for Montmartre
Mandag den 30. januar 2012 kl. 19.30
PH Cafeen, Halmtorvet 9a, 1700 Kbh V

Se hele programmet for MandagsDokumentar