Bo Damgaard bliver chef for FilmFyn

FILMFOLK. Formand for Det Danske Filminstituts bestyrelse og tidligere TV2-chef, medierådgiver Bo Damgaard, bliver ny direktør for den regionale filmfond.

FilmFyns bestyrelse har per 1. juli ansat Bo Damgaard som administrerende direktør efter Lars Hermann, der fremover skal stå i spidsen for Copenhagen Film Festivals.

"Målsætningen for FilmFyn er at få samlet alle de fynske kommuner bag den regionale filmfond. Det er en svær opgave, men bestyrelsen kan ikke forstille sig en bedre mand til den udfordring end Bo Damgaard", siger Klaus Hansen, formand for FilmFyns bestyrelse i en pressemeddelelse fra FilmFyn.

Filmfyn

FilmFyn er et sydfynsk erhvervsprojekt i kraft af en regional filmfond, der primært investerer i spillefilm. FilmFyn arbejder desuden for at understøtte uddannelser, events, turisttiltag og er en del af EU-projektet North Sea Screen Partners.

Bo Damgaard har stor erfaring med film og TV. Siden 2007, hvor Bo Damgaard forlod TV 2 som programchef, har han arbejdet med udgangspunkt i sit eget rådgivningsfirma i Kerteminde for flere tv-stationer og medievirksomheder i Danmark og Skandinavien.

"Film på Fyn er erhvervsudvikling, hvor en kommunal krone investeret kommer flerfold tilbage til området, siger Bo Damgaard. Det giver beskæftigelse, det giver omtale, og er vi dygtige til at finde de rette projekter kaster aktiviteterne også glans over Fyn - i hvert fald Sydfyn," siger Bo Damgaard, der udtrykker sin store respekt for de ressourcer, som de sydfynske kommuner har lagt bag FilmFyn siden 2002.

Med det det job på FilmFyn forlader Bo Damgaard posten som bestyrelsesformand på Det Danske Filminstitut.

"Det er en god beslutning for FilmFyn og ærgerligt for DFI" siger administrerende direktør Henrik Bo Nielsen i en kommentar til Bo Damgaards afgang. "Jeg har haft et rigtig godt samarbejde med Bo og ønsker ham al mulig held og lykke. Vi ser nu frem til, at kulturministeren finder en ny formand til os".

filmturisme2_450