Bobbi Jene får biografpremiere

PREMIERE. Elvira Linds prisbelønnede portrætfilm om den amerikanske danser Bobbi Jene får premiere i udvalgte danske biografer den 19. april.

På Tribeca Filmfestivalen blev 'Bobbi Jene' belønnet med tre ud af tre mulige dokumentarfilmpriser, og nu kan filmen opleves i de danske biografer. 

I 'Bobbi Jene', som er Elvira Linds anden dokumentarfilm i spillefilmlængde, belyser instruktøren et dilemma, mange kvinder står over for. Skal man følge den sikre karrierevej eller vælge den mere vovede kreative sti? Valget bliver kun vanskeligere, når man samtidig tænker på at stifte familie med sin nyfundne kærlighed. 

"Da jeg mødte Bobbi Jene, stod hun som kvinde og kunstner konfronteret med dette dilemma, og jeg så muligheden for at fortælle historien om en kompromisløs kvindelig kunstner, der ikke var bange for at skubbe grænser," fortæller Elvira Lind.

I ti år har Bobbi Jene været den store stjerne i et af verdens førende dansekompagnier, Batsheva Dance Company i Tel Aviv. Men hun ønsker at arbejde med sin egen banebrydende og provokerende kunst i hjemlandet USA. Hun må derfor bryde med sin mentor og koreograf, den verdenskendte Ohad Naharin, og resten af de mennesker, hun omgås i kompagniet, heriblandt hendes nyfundne kærlighed Or.

Filmen giver et indblik i en modig kvindes søgen efter og skabelsen af det, der definerer hende som menneske. Bobbi Jenes performances byder blandt andet på nøgenscener, som har skabt debat i de mere konservative medier i hjemlandet.

"Hun var aldrig bange for at være sårbar, samtidig med at hendes styrke og uafhængighed blev opretholdt. Jeg havde selv lyst til at se en film om nogen som hende," uddyber instruktøren.

Filmen er produceret af Sara Stockmann og Julie Leerskov for Sonntag Pictures og har premiere i udvalgte biografer i hele landet den 19. april. Filmen er støttet af Det Danske Filminstitut ved filmkonsulent Helle Hansen.

PREMIERE

Hvad: Dokumentarfilm 'Bobbi Jene'
Hvor: I udvalgte biografer landet over
Hvornår: 19.-26. april

Læs mere om Elvira Linds film