Børnefilmen i et skiftende medielandskab

NY VIDEN. Ny rapport udarbejdet af fire nordiske børnefilmfestivaler undersøger strategier for at engagere børn og unge i Norden i børne- og ungdomsfilm.

BUSTER Film Festival er sammen med fire andre nordiske børnefilmfestivaler etableret et samarbede med Göteborg Filmfestivalens Nostradamus Project for at sikre relevans for det unge publikum.

Resultatet af arbejdet er rapporten "Nurturing Nordic Children’s Film in a Changing Media Landscape", som fremhæver vigtigheden af at tilpasse børne- og ungdomsfilm til det skiftende medielandskab.

Rapporten undersøger tre spørgsmål:

Hvordan påvirker en omskiftelig filmkultur både den professionelle filmbranche og publikums forhold til film på lokale sprog?

Hvordan på virker en reduceret opmærksomhed på børnefilm fra offentlige fonde muligheden for at få lave originale historier?

Hvordan påvirker de globale streamingtjenester de nationale produktionsmiljøer?

Bag rapporten star The NoJSe Network, der består af BUFF Film Festival, BFF Kristiansand International Children’s Film Festival, Oulu International Children’s Film Festival, RIFF YOUTH Reykjavik International Film Festival og BUSTER Film Festival