Bollywoodbøsser i biffen

Med pastelfarvet Bollywood, gribende dokumentar, hjertevarm kulturclashkomedie, London DJ og live Bollywood-dans holder Copenhagen Gay & Lesbian Film Festival og Cinemateket den 17. oktober indisk aften for fuld udblæsning!

Copenhagen Gay & Lesbian Film Festival og Cinemateket starter aftenen kl. 19.15 med "Dostana" – en skrigende pastelfarvet Bollywood-farce, der stiller spørgsmålet, om det overhovedet er så slemt at være bøsse? Et tema, der udfoldes til et soundtrack, som det er umuligt at sidde stille til!

Filmen introduceres af bollywood-danser Vipul Bhatti. Efter filmen inviterer Sabaah – en organisation for homoseksuelle, biseksuelle og transpersoner med anden etnisk herkomst end dansk - til indisk aften med London DJ Ritz og performance af Bollywood-danser Vipul Bhatti. Det foregår i Cinemateket efter visningen af "Dostana".

Kl. 21.15 vises Tom Keegans dokumentar "Out in India" om et velhavende bøssepar og deres to adoptivbørn, der forlader en tryg tilværelse i Los Angeles for at kæmpe mod HIV og Aids i Indien. Midlet er dukker, kunstmalere og alskens optrædende. Filmen fortæller gribende om den sag, de begge brænder for – men også om et parforhold, der overlever under meget svære vilkår.

Kl. 21.30 er det tid til "endnu en britisk, indisk, muslimsk, arabisk, kristen, lesbisk romantisk komedie "som instruktøren Shamim Sharif selv beskriver sin – selvbiografiske – film, "I Can't Think Straight". Filmen er holdt i lyse og muntre toner, og hvis det bliver for meget, viser Cinemateket 22. og 23. oktober instruktørens debutfilm "The World Unseen" fra 2007. Filmen sætter fokus på Sydafrika under apartheid-æraen og et lesbisk forhold mellem en indisk husmor og en bukseklædt forretningskvinde. I hovedrollerne ses de samme skuespillere som i "I Can't Think Straight", og begge film kredser om kærlighed og kulturelle forhindringer. Tonen i "The World Unseen" er dog væsentligt mørkere, dog ikke uden glimt af håb.

Copenhagen Gay & Lesbian Film Festival skydes i gang 16. oktober og kører for fuld damp indtil 25. oktober. Læs meget mere på www.cglff.dk.