Borgman debuterer med spillefilm

Daniel Joseph Borgman debuterer som spillefilminstruktør med "The Weight of Elephants", den første dansk-new zealandske koproduktion nogensinde.

"The Weight of Elephants" er et drama om den 9-årige dreng Adrian. Han tilbringer sine dage alene med at fantasere om alle de ting, der på en gang tiltrækker og skræmmer ham, som søuhyrer og lilla hår. Den ting, der fylder allermest i hans tanker, er kidnapningen af tre børn fra hans kvarter. Og selvom forbrydelsen er et stort samtaleemne i lokalområdet og medierne, taler ingen med Adrian om det indtil den dag, Nicole flytter ind ved siden af.

Manuskriptet er udviklet af Borgman selv under et ophold i Paris på Residence-programmet, som er ledet Cannes Cinéfondation. Historien er baseret på den australske ungdomsroman "Of a Boy" af Sonya Hartnett.

New zealandsk-fødte Daniel Joseph Borgman har tidligere gjort sig bemærket med sine kortfilm, som bl.a. har givet ham stor hæder i Cannes, hvor "Berik" vandt Grand Prix på Semaine de la Critique i 2010. Borgman har desuden lavet visual effects på en række dokumentar- og spillefilm.

Læs mere om Daniel Joseph Borgman og hans værker i Nationalfilmografien.

Filmkonsulent ved Det Danske Filminstitut Rasmus Horskjær støtter "The Weight of Elephants" med 2 mio. kr. 

"Min ambition er at bidrage til skabelsen af en modig, visionær og gribende familiefilm for små og store cineaster på begge sider af ækvator," fortæller Rasmus Horskjær.

"The Weight of Elephants" bliver produceret af Katja Adomeit for Zentropa. Den har et samlet budget på 15,1 mio. kr. og modtager bl.a. også støtte fra New Zealand Film Commission og Film i Väst.

Filmen går i optagelse i New Zealand i foråret 2012.