Børneanimationsfilm til Berlin

BERLIN. Med tre korte animationsfilm om pigen Lili vender Siri Melchior tilbage til Berlin og gør Thomas Vinterberg selskab.

Filmfestivalen i Berlin har allerede meldt ud, at Thomas Vinterbegs "Kollektivet" deltager i årets hovedkonkurrence, men der er også andet dansk på programmet, som stadig ikke er fuldt udmeldt.

I Generation Kplus med film for børn deltager Siri Melchior med tre små animationsfilm om pigen Lili, hver af 3½ minuts længde: "Lili elsker mad", "Lili børster" tænder og "Lili får besøg".

Filmene er baseret på Kim Fupz Aakesons bøger om den 3-årige Lili. Nogen synes hun er lille, men de tager fejl. Lili er rigeligt stor til virkelig mange ting, og hun vil meget mere, end hun kan og må. Man ved aldrig, hvad der kan ske, for hun har sin helt egen måde at klare tingene på. Lili skyder fra hoften, vover pelsen og tager chancen, og hun lader sig ikke slå omkuld af, at det går knap så godt.

Marie Bro har produceret serien om Lili, som i alt består af otte film, der kan streames hjemme i stuen fra Min Bio. Siri Melchior havde i 2010 kortfilmen "Fløjteløs" med i Generation Kplus.

Mahdi Fleifel med flygtningefilm

AManReturned_450

Dansk-palæstinesiske Mahdi Fleifel har med "A Man Returned" endnu en gang en kortfilm i hovedkonkurrencen. Hans engelsk-hollandsk-danske film af en halv times længde fortæller historien om vennen Reda, der forsøger at slippe væk fra en palæstinesisk flygtningelejr og opholder sig tre år i Grækenland. Reda vender hjem som heroin-misbruger til en lejr, der er ved at blive sønderrevet af interne stridigheder og indvirkning fra Syrien-krigen, men mod alle odds beslutter han at gifte sig med sin barndomskæreste.

I 2014 havde Mahdi Fleifel kortfilmen "Xenos" med i hovedkonkurrencen og i 2013 dukumentarfilmen "A World Not Ours" i Panorama-serien.

Årets festival afholdes fra 11. til 21. februar. Hele programmet er endnu ikke udmeldt.

Lili er produceret af Dansk Tegnefilm med støtte fra Det Danske Filminstitut med Ladybird Films som koproducent.

"Lili" trailer