Bornedal prøver lykken igen i Hollywood

Billede til artiklen Bornedal prøver lykken igen i Hollywood
Ole Bornedal er blevet headhuntet til at skrive manuskript og instruere filmatiseringen af Dean Koontz' succesroman "The Husband".

I den seneste spillefilm "Fri os fra det onde" tog instruktøren Ole Bornedal os med til en lille, jysk landsby. Nu er han selv på vej til Hollywood.

Det er det store amerikanske filmselskab Focus Features, som har hyret den danske instruktør til at skrive og instruere filmatiseringen af Dean Koontz thriller "The Husband". Ole Bornedal selv ønsker ikke at udtale sig om den nye film, men bekræfter, at optagelserne til filmen formentlig starter i begyndelsen af næste år.

Satser på Hollywood
Det er ikke første gang, Ole Bornedal fletter fingre med Hollywood. I midten af 1990'erne tog han til filmbyen for at lave den amerikanske genindspilning af sit store danske gennembrud "Nattevagten". Filmen, der havde Ewan McGregor og Nick Nolte i hovedrollerne, blev dog ikke den store succes på det amerikanske marked.

Nu er Bornedal tilsyneladende klar til at satse på Hollywood igen. Ifølge Ritzau har hans selskab etableret sig med en afdeling i Los Angeles, og to af instruktørens seneste film, "Vikaren" og "Kærlighed på film" er begge blevet solgt til at blive lavet i nye amerikanske udgaver.

Læs stort interview med Ole Bornedal: Dantes inferno i Vestjylland