Børnefilmen i fokus

BØRN. Kan vi lære briterne at lave bedre børnefilm? På et seminar i London arrangeret af BAFTA får den engelske filmbranche mulighed for at lade sig inspirere af de danske erfaringer.

BAFTA inviterer i samarbejde med BFI, DFI og Den Danske Ambassade i London til debat under overskriften: "Is something rotten in the state of children's cinema?" Diskussionen drejer sig om, hvorfor engelske børnefilm har svært ved at finde et publikum, når danske film står stærkt både i biografen og på festivaler.

Instruktør Charlotte Sachs Bostrup, filmkonsulent Rasmus Horskjær og afdelingsleder Charlotte Giese fra Børn & Unge på Det Danske Filminstitut rejser fredag den 21. januar til London og holder oplæg for engelske filmfolk om vores lange tradition for børnefilm af høj kunstnerisk kvalitet og om den danske filmlov, hvor 25 % af støttemidlerne er øremærket film for børn og unge.

BAFTA

British Academy of Film and Television Arts er en britisk forening, som bl.a. er vært for årlige prisuddelinger inden for film og fjernsyn.

www.bafta.org

Ud over de danske deltagere vil et panel med britiske branchefolk diskutere produktionsvilkårene på de britiske øer og mulighederne for flere koproduktioner med Danmark.

"Danske børnefilm er bl.a. inspireret af den britiske realistiske filmtradition, så det er en fornøjelse, hvis vi nu kan give noget tilbage. Lære dem om vores måde at lave børnefilm og vores måde at fortælle på," fortæller Charlotte Giese.

"Danske børn ser film, som i andre lande ville blive betragtet som smalle arthouse film. Udover de populære franchise-film ser børn og unge også mere kunstneriske film i biografen – godt suppleret af skolebioordninger og filmfestivaler."

Læs også konsulent Rasmus Horskjærs oplæg til den engelske filmbranche

Sted: Princess Anne Theatre, BAFTA 195 Piccadelly
Tid: Fredag den 21. januar kl. 15.00
Bestilling af billetter

KIDS LOVE FILM