Brainy på Locarno

FESTIVAL. Daniel Joseph Borgmans "Brainy" får international premiere i konkurrenceprogrammet Leopards of Tomorrow på Locarno International Film Festival den 10. august.

"Brainy" handler om Brian, 10, en fantasifuld dreng, der har opbygget en magisk verden for at komme over sin bedstefars død. I Brians verden er hans bedstefar stadig i live og bor ude i rummet. Brians mission er at samle døde dyr og sende dem op til stjernerne, hvor de kan leve igen. Men en dag møder han Denice, 14, den ældre nabopige, som ændrer hans verden. Denice lærer ham, at uanset hvor meget man ønsker, er der nogle ting i verden, som er umulige.

"'Brainy' er en fortælling om at møde døden og give slip. Filmen fortæller om det menneskelige behov for at holde fast i troen på noget for at føle sig tryg i mødet med døden og tragedien, og hvordan troen ofte er urealistisk og destruktiv," fortæller Borgman om sin film.

Fakta

Locarno International Film Festival startede den 3. august og fortsætter frem til den 13. august.

Locarno International Film Festival

A-festivaler

Locarno er af FIAPF, International Federation of Film Producers Associations, kategoriseret som én af 13 A-festivaler.

De 13 A-festivaler

Berlin 10.-20. februar

Cannes 11.-22. maj

Shanghai 11.-19. jun.

Moscow 23. juni-2. jul.

Karlovy Vary 1.-9. jul.

Locarno 3.-13. aug.

Montreal 18.-28. aug.

Venedig 31. aug. – 10. sep.

San Sebastian 16.-24. sep.

Warszawa 7.-16. okt.

Tokyo 22. - 30. okt.

Mar Del Plata 5.-13. nov.

India (Goa) 23. nov.-3. dec.

Cairo (udskudt pga. særlige omstændigheder)

Det er ikke første gang, at Daniel Joseph Borgman får en film udtaget til Locarno. Hans første kortfilm "Manden og albatrossen" (2007), var også udtaget til festivalen. Siden har to af hans kortfilm, "Berik" og "Lars og Peter", været vist i Cannes.

"Brainy" er støttet af New Danish Screen.