Broderskab til Palm Springs

Nicolo Donatos film om forbudt kærlighed i det nynazistiske miljø, er udtaget til konkurrence ved Palm Springs International Film Festival.

I oktober vandt Nicolo Donatos "Broderskab" hovedprisen ved filmfestivalen i Rom. Nu er den blevet udtaget til endnu en konkurrence. Det bliver i kategorien New Voices New Visions, at "Broderskab" skal kæmpe mod andre debutfilm.

Forbudt kærlighed

"Broderskab" er en kontroversiel historie om kærlighed og identitet. Soldaten Lars, spillet af Thure Lindhardt, dropper hæren og hopper i stedet ind i det nynazistiske miljø. Her møder han Jimmy, som han hurtigt tiltrækkes af. De to udvikler følelser for hinanden og indleder et kærlighedsforhold, men i de kredse sker den slags ikke ustraffet. David Dencik spiller Jimmy, og Nicolas Bro er gruppens begavede nazileder.

Mere dansk

Ved festivalen vises også Henrik Ruben Genz' "Frygtelig lykkelig", der er indstillet til en Oscar-nominering, og Morten Gieses "Vanvittig forelsket".

Palm Springs Internationale Film Festival afholdes 5.-18. januar 2010.

"Broderskab" får dansk premiere 8. april og er produceret af Per Holst for Asta Film med støtte fra Filminstituttets Råfilm-pulje.