Brødre bliver Brothers

Billede til artiklen Brødre bliver Brothers
Da Susannes Biers filmdrama "Brødre" ramte det store lærred i 2004, var det med så stort et brag, at det gav genlyd i det meste af verden. Den 19. februar kan filmen se eller genses på DR1 kl. 22.

Braget blev også hørt på den anden side af Atlanten, hvilket har resulteret i igangsættelsen af en storstilet amerikansk remake af Biers prisbelønnede film under den oplagte titel "Brothers".

Anders Thomas Jensens originalmanuskript har gennemgået en amerikanisering af manuskriptforfatteren David Benioff, der tidligere har skrevet manuskript til filmhits som "Troja" (2004) og "Drageløberen" (2007).

Instruktørstolen udfyldes af den flere gange oscarnominerede irske instruktør Jim Sheridan, der bl.a. står bag filmene "My Left Foot" (1989), "In the Name of the Father" (1993) og "The Boxer" (1997).

Rollelisten afslører en interessant trio i front bestående af tre af Hollywoods helt store stjerner. Tobey Maguire og Jake Gyllenhaal overtager hovedrollerne efter Ulrich Thomsen og Nikolaj Lie Kaas som de to brødre, mens Natalie Portman erstatter Connie Nielsen i rollen som kvinden i midten. På rollelisten ses også det nye britiske stjerneskud Carey Mulligan, der senest spillede hovedrollen i Lone Scherfigs meget roste engelsk-producerede spillefilm "An Education" (2009).

"Brothers" forventes at nå de danske biografer den 13. november 2009, men inden da kan man i aften nyde Ulrich Thomsen i rollen som officeren Michael, der under en FN-mission i Afghanistan bliver meldt savnet og formodet omkommet. Bag sig efterlader han sine to døtre og smukke hustru Sarah (Connie Nielsen), der søger trøst hos sin mands broder Jannik (Nikolaj Lie Kaas).

Jannik træder i karakter, lægger sin småkriminelle løbebane bag sig og påtager sig uventet ansvaret for sin broders efterladte familie. Snart står det klart, at Sarah og Janniks følelser har udviklet sig til mere end blot gensidig sympati. Da Michael pludselig vender hjem fra et traumatisk fangeskab i de afghanske bjerge, er alting forandret.