Brügger og Matthiesen til New York

FESTIVAL. Mads Matthiesen og Mads Brügger får New York-premiere på "10 timer til Paradis" og "Ambassadøren".

Den toneangivende New York-festival New Directors/New Films, der gennem de seneste fyrre år har præsenteret nye filmtalenter, har i år inviteret to danske instruktører, Mads Matthiesen med "10 timer til Paradis" og Mads Brügger med "Ambassadøren".

De to film har modtaget mængder af positiv respons både fra det internationale anmelderkorps og publikum – "10 timer til Paradis" siden prisen for bedste instruktion på Sundance Filmfestivalen – og "Ambassadøren" siden premieren på Amsterdams Internationale Dokumentarfilmfestival IDFA. Begge film er stærkt efterspurgte og rejser fra festival til festival, og filmen om den generte bodybuilder Dennis er netop inden New York-premieren blevet opkøbt til nordamerikansk biografdistribution.

Begge de danske Mads'er er taget til New York for at deltage ved festivalen, der afholdes fra 21. marts til 1. april, og stille op til Q&A's i forbindelse med visningerne, der foregår på Film Society of Lincoln Center og Museum of Modern Art. I alt 29 film af spillefilmslængde - fem af dem dokumentarfilm – og 12 kortfilm deltager. 

New Directors/New Films

"Film Movement Acquires Sundance Winner 'Teddy Bear'"