Burma-film i biografen

Burma VJ

Det danske publikum får nu lejlighed til at se Anders Østergaards prisvindende dokumentarfilm "Burma VJ - Reporter i et lukket land". Filmen får dansk biografpremiere fredag den 9. januar i Grand Teatret i København og Biffen i Ålborg, og den vises rundt i landet på DOX-ON-WHEELS TOUR i de kommende måneder.

"Burma VJ" har allerede vakt begejstring på de største dokumentarfestivaler. I Amsterdam modtog den en af verdens fornemste dokumentarfilmpriser, Joris Ivens Prisen, og Menneskerettighedsprisen og på CPH:DOX vandt den hovedprisen, DOX:AWARD, og AMNESTY AWARD.

Anders Østergaards film er en rystende beretning om burmesiske aktivister, der med skjult videokamera og livet som indsats dokumenterer fra Burma under munkeopstanden for godt et år siden. I et lukket land uden adgang for udenlandske tv-hold er det er op til aktivisterne selv at holde kampen i live på tv-skærme verden over.

Filmen er produceret af Magic Hour Films med støtte fra Det Danske Filminstitut. Den kan fra 16. januar også ses i Øst for Paradis i Århus.

Programmet for DOX-ON-WHEELS tour'en kan ses her.

Læs mere om filmen her:
Barfodsreporter i Burma (FILMupdate, den 9. sep. 2008)
"Burma VJ" tog Amsterdam med storm (FILMupdate, den 1. dec. 2008)

DFI fact sheet: Burma VJ - Reporter i et lukket land