Burma VJ har gjort en forskel

PRIS. "Burma VJ" modtog den 11. oktober en international dokumentarpris i London for at have sat sit tydelige aftryk på verden.

Producer Lise Lense-Møller fra Magic Hour Film og instruktør Anders Østergaard modtog i går aftes, den 11. oktober, endnu en international pris for "Burma VJ".

Titlen på prisen kunne næsten lyde som en linje fra en Mary Poppins-sang: en 'Special Jury Commendation Puma Creative Impact Award', men der er tale om en stor anerkendelse af filmens betydning.

Folkene bag den nystiftede PUMA Creative Impact Award ønsker at hædre og støtte dokumentarfilm, der har formået at sætte tydelige spor i verden. Fem film, som har oplyst og inspireret om vigtige globale problematikker, var nomineret, og da Rupert Murrays "The End of the Line" vandt hovedprisen overraskede juryen ved at uddele endnu en pris, en såkaldt Special Commendation, deres særlige anbefaling, til "Burma VJ".

"Burma VJ" er set af 30 millioner over hele verden, og den meget omtalte dokumentarfilm blev hædret for sin "unikke tilgangsvinkel til at dokumentere og broadcaste de burmesiske munkes oprør mod det militære regime i september 2007,  på et tidspunkt hvor alle udenlandske medier var udelukket fra landet. Filmmagernes standhaftighed har inspireret et ny generation af videojournalister og uafhængige journalister i Burma".

"Burma VJ" blev i august placeret som nummer 44 på en liste over "50 dokumentarfilm du skal se, inden du dør".