Burma VJ måske Europæisk Dokumentar 2009

Anders Østergaards "Burma VJ" er nomineret til European Film Awards Dokumentarpris.

Det Europæiske Film Akademi har indstillet "Burma VJ" som en ud af de ti nominerede film i kategorien European Film Academy Documentary 2009 – Prix ARTE.

"Burma VJ", der er produceret af Lise Lense-Møller for Magic Hour Films, følger medlemmer fra gruppen Democratic Voice of Burma, der med livet som indsats dækker munkeopstanden i 2007 og det burmesiske regimes brutale reaktion.

Anders Østergaards film har modtaget langt over 20 priser, bl.a. hovedprisen og menneskerettighedprisen på verdens største dokumentarfilmfestival, IDFA 2008, i Amsterdam, to priser på CPH:DOX 2008, en pris på Sundance Film Festival 2009 og den Internationale Menneskerettighedspris på Berlin Filmfestivalen 2009.

Blandt de ti andre nominerede film er også den dansk koproducerede "Defamation" af Yoav Shamir.

"Defamation", der tager favntag med begrebet antisemitisme, har også vundet mange priser og vakt opsigt på filmfestivaler over hele verden. Det er filmproducer Karoline Leth fra SF Film Production, der sammen med filmens jødisk-israelske instruktør har taget initiativ til filmen, som er dansk/østrigsk/israelsk/amerikansk koproduceret.

Prisuddelingerne finder sted den 12. december i Bochum i Tysklands Ruhr-distrikt.

Læs desuden om de andre danske nomineringer i nyheden "EFA-nomineringer" (FILMupdate, 7. sep. 2009)

www.europeanfilmacademy.org