BURMA VJ til Sundance

Billede til artiklen BURMA VJ til Sundance
Anders Østergaards seneste dokumentarfilm "BURMA VJ - Reporter i et lukket land" får amerikansk premiere på Sundance Film Festival 2009. Udvælgelsen til Sundance er filmens anden store hæder inden for en uge. Lørdag den 28. november modtog "BURMA VJ - Reporter i et lukket land" Joris Ivens Prisen ved IDFA-festivalen i Amsterdam - en af verden største dokumentarfilmpriser.

Blandt de 118 udvalgte film i Sundance finder man yderligere to film af danske instruktører. Nicolas Winding Refn deltager med sin engelske produktion "Bronson" om den berygtede og karismatiske forbryder Charles Bronson. Filmen fik en flot modtagelse på London Film Festival.

Lone Scherfig er også repræsenteret med en engelsk film. "An Education", som får verdenspremiere på festivalen, er Scherfigs anden engelsksprogede spillefilm. Handlingen foregår i 60'ernes London, hvor en velbegavet teenagepige lader sig forføre af en mere end tyve år ældre mand. Der er endnu ikke fastlagt en dato for de danske biografpremierer for filmene.

Konkurrencen om at få sin film med på Sundance Film Festival er altid stor. I år blev programmet fastlagt ud fra 3.661 indsendte film. Festivalen er indstiftet af Robert Redford for at udvikle filmsproget og give independent-film større synlighed. Hvert år udvælges omkring 120 lange og mellem 60 og 80 korte film.

Sundance Film Festival løber fra 15.-25. januar 2009 i Utah, USA.

"BURMA VJ - Reporter i et lukket land" har tidligere også modtaget DOX:AWARD og AMNESTY AWARD på CPH:DOX samt 'Movies that Matter Human Rights Award' på IDFA, Amsterdam.

Sundance Film Festival 2009