BUSTER filmfestival er åbnet

BUSTER. Den 5. september gik dørene op for årets festival for børn og unge. Åbningsgallaen var med verdenspremiere på Disneys nye 3-D animationsfilm "Flyvemaskiner", og så blev der selvfølgelig serveret kakaomælk og kanelgifler.

Humøret var højt, da omtrent 500 børn og forældre strømmede ind i Palads til BUSTER Filmfestivals gallaåbning. Palads' personale uddelte kakaomælk og kanelgifler, og festivalchef Füsun Eriksen stod klar i dørene sammen med selveste BUSTER for at byde børn, forældre og skolelærere velkommen. I dagens anledning var kulturminister Marianne Jelved mødt op for at holde åbningstalen.

Stemningsbilleder og -lyd

BUSTER Filmfestival åbnede med verdenspremiere på Disneys 3D-animationsfilm "Flyvemaskiner". Filmen skildrer et markfly ved navn Dusty, der gøder marker i det amerikanske landbrug. Men Dusty drømmer om noget helt andet – nemlig at deltage i en berømt flyvekonkurrence.

"Man skal tro på sig selv," siger en 12-årig pige, der står sammen med sine klassekammerater, og de andre nikker.

En familie er kommet helt fra Malmø, hvor børnene har fået fri fra skole og forældrene fra arbejde for at komme til åbningen.

"Det er et supervigtigt initiativ med film for børn – og så til den pris. Så det vil vi meget gerne støtte," fortæller en far med sin datter i favnen og to lidt ældre børn ved hånden.

En glad festivalchef

Efter premieren på "Flyvemaskiner" er Füsun Eriksen glad og tilfreds.

"Jeg har glædet mig meget til festivalens åbning i dag, og jeg synes, det er gået udover det forventede. Folk er glade, og der er god stemning. Det bliver spændende at se hvor mange gæster, vi får de kommende dage," siger Füsun Eriksen, festivalchef for BUSTER Filmfestival.

BUSTER Filmfestival 5.-15. september.
Billetter på buster.dk.
BUSTER i Cinemateket.

Tags: BUSTER 2013