BUSTER i byen

Fra torsdag den 9. september og 11 dage frem inviterer BUSTER Københavns børn og unge til film og fest. Og de voksne får lejlighed til at diskutere film og medier for børn.

169 film har BUSTER på programmet fra 9. til 19. september i år, hvor Københavns Internationale Filmfestival for Børn og Unge fylder 10 år – og det koster kun 15 kroner per billet at deltage i løjerne.

BUSTER holder åbningsgalla torsdag den 9. september med Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Marys deltagelse. Nanna Lüders, der i 1984 sang titelsangen til "Busters verden", vil optræde med sin Buster-sang, hvorefter der vil være premiere på den belgiske 3D-animationsfilm "Sammys store eventyr".

Årets filmprogram spænder vidt. Blandt perlerne er den russiske 3D-animationsfilm "Space Dogs", den naturskønne og sanselige mexicanske film "Alamar", Andrea Arnolds medrivende Cannes-vinder "Fish Tank", det franske drama om "jødebørn" under krigen "Beslutningen" og en forpremiere på danske Karla von Bengtsons animationsfilm "Tigre og tatoveringer".

Foruden et stort konkurrenceprogram med børnefilm og et med ungdomsfilm præsenterer BUSTER særligt sammensatte programmer, bl.a. en serie med 'Seje piger på film'.

Som sædvanlig inviterer BUSTER også til debatter og workshops. Der diskuteres bl.a. computerspil og digitale medier i undervisningen, positive og negative aspekter ved computerspil, og der sættes fokus på netsikkerhed og "den gode børnefilm". Der er 8 workshops for lærere om brug af levende og digitale medier.

Ud og oplev med BUSTER

Kan piger bokse? Kan man bygge tårne af mennesker? Har du hilst på en grøntsag i dag?

Det er blot enkelte af de spørgsmål, BUSTER vil give svar på i serien 'BUSTER prøver kræfter', hvor en inspirerende film kombineres med en praktisk oplevelse. Og hvis børnene og de unge vil have mere praktik kan de prøve kræfter med film- og digitale medier i BUSTERs Medialab (i Politikens Hus) og i FILM-X's studier (i Filmhuset), hvor der er stort udbud af workshops for skoleklasser og familiebesøg.

BUSTERS lillebror OREGON inviterer til en hel weekend for unge filmmagere under 20 år, der mødes fra den 10.-12. september til masterclasses, hyggestunder, fest og visninger af de konkurrencefilm, som er udtaget fra OREGON's regionale filmkonkurrencer, inden dette års endelige prisvindere fejres.

"Der er stadig billetter til mange BUSTER-tiltag, men man skal være hurtig," oplyser Festivalchef Füsun Eriksen, som fortæller til FILMupdate, at der har været rift om pladserne til de mange workshops, som i hverdagene er for skoleklasser. "Man kan ikke bestille pladser til weekenderne, så da gælder det bare om at tage en ven eller et familiemedlem i hånden og kigge forbi," fortsætter hun.

Festivalens børne-, ungdoms-, skuespiller-, kortfilm-, dokumentar- og publikumpriser uddeles fredag den 17.september.

BUSTER 

Tid: 9.-19. september
Sted: København og omegn
Billetter: Bestilles og hentes i den aktuelle biograf. Pris: 15 kr.
Billetter til ikke-biograf-aktiviteter bestilles på www.buster.dk.
FILM-X-billetter bestilles hos FILM-X på 3374 3410 og i weekenden på 3374 3412.

Tags: BUSTER 2010