BUSTER med et hav af nye film

BUSTER. Den ti dage lange filmfestival for børn og unge indbyder fra 5. september til premiere på blandt andet tre danske spillefilm og en lang række kort- og dokumentarfilm.

Foruden de 130 nye kort-, dokumentar- og spillefilm på programmet inviterer BUSTER til events og workshops.

"På BUSTER mener vi, at filmoplevelsen beriges yderligere, hvis man udforsker filmens mange aspekter efter filmoplevelsen. Derfor udvider vi filmenes univers og supplerer med en ekstra oplevelse…  for eksempel i form af et besøg af filmens instruktør eller skuespiller, en event, en workshop eller en rundvisning, hvis visningen finder sted på et museum," lyder det på festivalens website. v

I år afholder Martin Barnewitz og Søren Grinderslev et seminar om en films tilblivelsesproces, hvor de fortæller om deres kommende sci-fi film, "Dannys Dommedag". På skoleworkshops får børn og unge mulighed for at designe deres egne computerspil, tilegne sig filmiske værktøjer og lære om "den gode historie".

Festivalen finder sted fra den 5.-15. september i en lang række biografer, kulturhuse og museer i Storkøbenhavn.

Se yderligere information og program

Et udvalg af BUSTER’s danske premierefilm

Spillefilm

Antboy, 76 min., instr. Ask Hasselbalch
En filmatisering af Kenneth Bøgh Andersens børnebøger. Det er en historie om 12-årige Pelle, der ved et skæbnetræf bliver bidt af en myre og udvikler superheltekræfter. Pelle skaber en hemmelig identitet i form af Antboy, som må træde til, da superskurken Loppen begynder at husere i byen.

Olsen Banden på dybt vand, 80 min., instr. Jørgen Lerdam
Animation. Egon, Benny og Kjeld øjner muligheden for deres største kup nogensinde, men ølgær, et par krokodiller, en undervandsbåd, to tossede tvillingebrødre og en helt ustyrlig olieboreplatform bringer Olsen Banden ud på meget dybt vand.

Detektiverne, 82 min., instr. Esben Tønnesen
Børnekrimi med de tre detektiver Gustav, Tobias og Matilde. Den lidt buttede Gustav er forelsket i Matilde, men Matilde er mere optaget af at hjælpe de fattige, hvis sager politiet ikke vil røre ved.  Da detektiverne prøver at redde Gustavs onkel fra en skummel bagmand, får de både en flok hårde kriminelle og politiet på nakken.

Kort- og dokumentarfilm

Belinda Beautiful, 23 min., instr. Marianne Blicher
En kort fiktionsfilm, der fortæller om en ung teenagepiges udfordringer i en provinsby. Belinda har fået et crush på den lidt ældre håndboldspiller Niels, og det kan måske koste hende venskabet med Frederik. Filmen er et billede på teenagelivets skånselsløshed og omverdenens ubarmhjertige regelsæt for normalitet - skiller man sig ud, er man fucked!

Jeg er mørkeræd, 14 min., instr. Klaus Kjeldsen
Første film i serien ”Jeg er fantastisk” blander dokumentar og animation. Børnene fra 4.x deler oplevelser om deres angst for mørke. Skoleklassen skaber fantasifulde lege og tegner og fortæller om de magiske væsner, der optræder i deres drømme.

Skyggedyret, 20 min., instr. Dorte Bengtson
En animationsfilm, der gennem Dennis, hans storebror og deres magiske ven "Skyggedyret" beskriver det hårde hash-miljø på Nørrebro. Dennis leder efter sin forsvundne far og står pludseligt midt i et bandeopgør, hvor han må kæmpe for at redde sin bror fra at blive skudt.

De små vilde, 50 min., instr. Laila Hodell
En dokumentar med fire små historier, der hver giver indblik i en årstids natur. På sjov og underfundig vis følger vi børns oplevelser i naturen, mens de kigger på haletudser, krabber, mus og hjorte.

Weekendfar, 25 min., instr. Johan Stahl Winthereik
En kort fiktionsfilm, hvor Torben tager sin søn Sune og hans ven Hans med på en overlevelsestur i Sverige i et kikset, men kærligt forsøg på at få en tæt kontakt til sønnen.  På deres færd støder de ind i bankrøveren Hasse Hallstrøm, og rejsen tager pludselig en drastisk drejning.

Woolfert, 25 min., instr. Søren Thomas
Animationsfilmen er en humoristisk historie om stridighederne i magtforholdet mellem ulvene og fåreflokken. Hvem hersker? Endnu en konflikt opstår, da ulven Woolfert forelsker sig i fåret Sheela.

Flammen & Vattotten, 24 min., instr. Niels Bisbo
En animationsfilm om kærlighed og identitet. Er det muligt at være venner, når man er forskellige som dag og nat? Og kan det fysisk lade sig gøre, når vattotten risikerer at blive brændt af flammen?

Drengelejren, 38 min., instr. Cathrine Asmussen
En dokumentar om en marginaliseret børnegruppe. Red Barnet har arrangeret en sommerlejr for en gruppe drenge på 11-14 år med det formål at bryde nogle af børnenes negative adfærdsmønstre. På trods af svære omstændigheder viser drengene sig i stand til at nærme sig hinanden og give hinanden omsorg.

Historien om en snor, 8 min., instr. Karsten Killerich (bemærk programfejl i BUSTER)
En animationsfilm baseret på Ole Lund Kirkegaards kunstfabel. Historien tryller med vores simple syn på en snor som genstand. En snor er ikke bare en snor, og på meget kort tid udfolder der sig en masse liv gennem to snores forvandling.

 

Tags: BUSTER