BUSTER - også med farlige film

Farlige film - kun for børn
Film om det, der foregår, når de voksne ikke er der. Det er, hvad fire nye kortfilm under den samlede titel "Farlige film - kun for børn" byder på. De får premiere på BUSTER Københavns Internationale Filmfestival For Børn Og Unge, der er på banen fra 19. til 26. september.

Billetterne til festivalåbningen i Palads med visning af den nye danske animationssfilm "Disco Ormene" var allerede udsolgt på halvanden time, men festivalen har heldigvis et stort og spændende program, man endnu kan nå at få billetter til. Blandt andet premieren på "Farlige film - kun for børn", der er skabt af de fire unge, toneangivende instruktører Christina Rosendahl, Heidi Maria Faisst, Martin de Thurah og Anders Morgenthaler.

De fire film er ikke farlige på den uhyggelige måde, men fælles for dem er, at de har kant. Der er ikke megen hjælp at hente fra de voksne i nogle af filmene: Børnene må selv navigere i en truende verden og finde den vej, der er deres.

Christina Rosendahl udsætter i "Pusling" den 9-årig Piv for den mere modne klassekammerat Mias chikanerier, og i Anders Morgenthalers "Eat Shit and Die" presses Benjamin langt over sine egne grænser af sine bedste venner i deres Jackass-lege, indtil det går galt.

I Heidi Maria Faissts "Frederikke" er hovedpersonen på weekendbesøg hos sin mor, som har fået ny kæreste og er mere optaget af ham end af at være sammen med Frederikke. I Martin de Thurahs "Vi der blev tilbage" er verden ved at gå i opløsning, for alle voksne er blevet grå og har tabt gnisten til at leve, og nu er det kun børnene, der kan finde lysten til livet igen.

Filmene er korte - hver omkring 20 minutter - og de henvender sig primært til børn i alderen 9-13 år, men der er god grund for os andre til at se med. De fire film vises i et samlet program på BUSTER den 20. og 25. september.

Filmene kan også ses på Internettet via www.filmstriben.dk på skolerne og på biblioteker, som har abonnement. Det Danske Filminstitut har lagt interaktivt undervisningsmateriale på nettet.

Se BUSTER's program

"Farlige film"
Pressemateriale og billeder
Undervisningsmateriale

Framegrab fra "Eat Shit and Die"