Cannes 2016 overblik

CANNES. Programmer og juryer på dette års Cannes Festival er nu udmeldt. Der er seks gange dansk deltagelse i festivalens program.

Nicolas Winding Refns danskproducerede "The Neon Demon" er udtaget til i hovedkonkurrencen 

Læs nyheden: The Neon Demon til Cannes

Shahrbanoo Sadats danskproducerede "Wolf and Sheep" er med i programmet Quinzaine des Realisateurs/Director's Fortnight.

Læs pressemeddelelsen: Wolf and Sheep til Cannes

 

Mads Mikkelsen i hovedkonkurrencens jury

 

Tirsdag den 26.april meldte festivalen ud at Mads Mikkelsen er inviteret med i juryen, som ledes af filminstruktøren George Miller, der især er kendt for sine fire Mad Max-film.

De andre jury-medlemmer er den franske instruktør Arnaud Desplechin, den amerikanske skuespiller Kirsten Dunst, der i 2011 modtog prisen for Bedste Kvindelige Skuespiller for sin rolle i Lars von Triers "Melancholia", den italienske skuespiller og instruktør Valeria Golino, den ungarske instruktør László Nemes, der sidste år vandt Juryens Store Pris for "Sauls søn", den franske skuespiller og sanger Vanessa Paradis, den iranske producer Katayoon Shahabi og den canadiske skuespiller Donald Sutherland.

Verdenspremiere på virtual reality-filmen "Ewa: Out of Body"

Ewa
Danica Curcic i "Ewa: Out of Body".

Filmmakkerparret Johan Knattrup Jensen og Mads Damsbo, der stod bag VR-værket "Skammekrogen" fra 2014, får verdenspremiere i Cannes på forløberen til en ny VR-spillefilm, "Ewa", som de to er i udviklingsfasen med. Det sker i sideprogrammet NEXT, der hylder fremtidens film.

"Ewa" anvender samme teknik som "Skammekrogen": Man oplever filmen igennem øjnene på Ewa, som om man er hende. I spillefilmen skal man følge hende fra fødsel, igennem barndommen og op til voksenlivet, hvor hun i sin søgen efter at blive en fri kvinde må konfrontere sin værste fjende – sin mor.

Forløberen, kapitlet "Ewa: Out of Body", der vises i Cannes, giver otte minutters indblik i en familiegyser, hvor dæmonerne kribler under huden for at komme ud. Her spiller Danica Curcic moren.

Filmen er skrevet og instrueret af Johan Knattrup Jensen og produceret af Mads Damsbo for Makropol, og udviklingen er sket for makkerparrets egne penge. De tos tidligere projekt "Skammekrogen" deltager også i NEXT.

Mikkel Jersin er Producer on the Move

Producer Mikkel Jersin er årets danske deltager i Producers on the Move. I løbet af fire dage fra den 14. til 18. maj skal han og 19 andre udvalgte producere møde en række vigtige europæiske filmbranchefolk. De vil blandt andet få lejlighed til at præsentere deres næste projekter og brainstorme om nye europæiske koproduktioner.

Læs nyheden: Mikkel Jersin er Producer on the Move

Nicolas Winding Refn præsenterer "Planet of the Vampires"

Nicolas Winding Refn skal også præsentere en film, han ikke selv har instrueret. Mario Bavas "Planet of the Vampires" fra 1965 har i mange år været genstand for den danske instruktørs store fascination.

Sammen med den italienske producer, Fulvio Licisano, har Winding Refn taget initiativ til at restaurere den fransk/italienske klassiker, så den nu fremstår i en 4K-digitaliseret version med korrekt farvegengivelse til glæde for eftertiden og publikum i Cannes, hvor den præsenteres i programmet Cannes Classics.

Filmen er instrueret efter manuskript af den dansk/amerikanske manuskriptforfatter Ib Melchior (1917-2015), som har mere end 500 tv shows bag sig og markante film som "Den vrede planet" (1959), "Reptilicus" (1961), "The Time Travelers" (1964) og "Robinson Crusoe on Mars" (1964).

Se traileren til den originale version (I meget ringe kvalitet. Det skal den nyrestaurerede film råde bod på).

Dansk deltagelse i Cannes 2016

  • Nicolas Winding Refns danskproducerede "The Neon Demon" er i hovedkonkurrence
  • Shahrbanoo Sadats danskproducerede "Wolf and Sheep" er med i programmet Quinzaine des Realisateurs/Director's Fortnight
  • Verdenspremiere på virtual reality-filmen "Ewa: Out of Body" i programmet NEXT
  • Mads Mikkelsen er i hovedkonkurrencens jury
  • Mikkel Jersin er Producer on the Move
  • Nicolas Winding Refn præsenterer en 4K-digitaliseret version af Mario Bavas "Planet of the Vampires" i programmet Cannes Classics

Cannes Festivalen
 

Tags: Cannes 2016