Cannes Festival 2007

I år fylder Cannes Festivalen 60 år, og selv om der ikke deltager danske film i den officielle konkurrence eller andre konkurrenceprogrammer, optræder dansk film alligevel centralt.

Festivalen fejrer 60-års-jubilæet med filmen "To Each His Own Cinema", som består af 33 tre-minutters kortfilm specielt produceret til lejligheden af kendte instruktører. Blandt de 33 instruktørnavne dukker både Bille August og Lars von Trier op. Der er verdenspremiere på "To Each His Own Cinema" søndag den 20. maj.

En stor del af den danske filmbranche vil som sædvanligt være til stede på festivalen og arbejde med finansiering, salg og udbredelse af dansk film. De danske salgsselskaber vil på filmmarkedet bl.a. præsentere udenlandske købere for Nikolaj Arcels "De fortabte sjæles ø", Lone Scherfigs "Hjemve" og Ole Bornedals "Vikaren".

Filminstituttet arbejder med at promovere de danske film bl.a. på sommerens og efterårets store festivaler i Moskva, Karlovy Vary, Venedig, Toronto og San Sebastian, hvor nogle af de nye film har gode muligheder for en prominent placering. Bl.a. er det bekræftet, at Erik Clausens "Ledsaget udgang" er udtaget til hovedkonkurrence i Moskva Internationale Filmfestival i slutningen af juni.

For ottende år i træk afholder European Film Promotion arrangementet Producers on the Move, som profilerer nye europæiske producertalenter for at hjælpe dem på vej mod en international karriere. Sarita Christensen fra produktionsselskabet Copenhagen-Bombay er udvalgt som dette års danske 'Producer on the Move'.

Sarita Christensen arbejdede fra 1997 til 2006 for Zentropa og dannede derefter Copenhagen-Bombay sammen med Anders Morgenthaler. Sarita Christensen har bl.a. været producent på Nikolaj Arcels "De fortabte sjæles ø" og Anders Morgenthalers "Princess". I øjeblikket har hun en ny film, "Ekko", i produktion for Anders Morgenthaler.

Cannes Festivalen åbner onsdag den 16. maj og fortsætter til søndag den 27. maj

Det Danske Filminstitut omdeler på festivalen magasinet FILM, som efter den 10. maj kan downloades i en PDF-version på www.dfi.dk/tidsskriftetfilm

På Det Danske Filminstituts website for Cannes 2007 er der information om de deltagende film med visningstider, pressefotos og oversigt over deltagende danskere:: www.dfi.dk/cannes

"To Each His Own Cinema"(Red. 7. maj: De har ændret siden så pressemeddelelsen af 20. februar nu ligger på: http://www.festival-cannes.fr/index.php/en/articles/listPressReleases/page/2 uden direkte link.)Cannes FestivalenProducers on the move

DFI i Cannes: Scandinavian Office, 55, la Croisette, Cannes

For yderligere oplysninger, kontakt:
Det Danske Filminstitut Lizette Gram Mygind, 3374 3506, lizetteg@dfi.dk Anne Marie Kürstein, 3374 3609, kurstein@dfi.dk