Chokolade og nabostrid i Dokumania

DR2's Dokumania viser i aften, tirsdag den 16. marts, to danske dokumentarfilm, Miki Mistrati og U. Roberto Romanos "Chokoladens mørke side" og Christian Sønderby Jepsens "Side om side".

Chokolade med en bismag

Der er risiko for at få en dårlig smag i munden, når DR2 i aften afslører, hvordan børneslaver udnyttes i kakaoproduktionen i Elfenbenskysten, hvor 40 % af verdens chokolade produceres. Sammen med fotograf U. Roberto Romano viser Miki Mistrati de groteske forhold i chokoladeindustrien, og de forsøger at stille de multinationale milliardselskaber til ansvar for chokoladens skyggesider.

"Chokoladens mørke side" er produceret af Helle Faber for Bastard Film & TV.

Nabostrid

22125
En nabo ved hækken. Foto: Niels Thastum

Fra de globale økonomiske konflikter går turen til det lille og nære drama, der findes i nabostridigheder. Christian Sønderby Jepsens "Side om side" handler om to naboer i den lille vestjyske by Tarm og deres 15 år lange nabostrid.

Naboerne Frost og Jepsen (instruktørens far) har ikke talt sammen i en halv menneskealder, og ingen af dem kan tilsyneladende helt huske hvorfor. Filmen trænger bag om fjendskabet og optrævler de hændelser, der i sin tid var kimen til en konflikt, der er kommet helt ud af proportioner.

"Side om side" er produceret af Jesper Jack for Cosmo Film Doc med støtte fra New Danish Screen.

DR2 tirsdag den 16. marts kl. 21: "Chokoladens mørke side"
DR2 tirsdag den 16. marts kl. 21.45:  "Side om side".

DR2's Dokumania
Chokoladens mørke side
Side om side