Christas mareridt på TV 2

Torsdag 29. juli sender TV 2 Louise Detlefsens dokumentarfilm om den dansk kjolehandler, der havnede på USA's terrorliste.

I 2008 bestilte Christa Møllgaard-Hansen fra Maribo kjoler for 205 dollars over internettet hos en skrædder i Pakistan. Den 28-årige kjolehandler fik sit livs overraskelse, da hun uforvarende endte på USA's liste over terrorstøtter. Sammen med Hans Jørgen Bonnichsen, tidligere operativ chef for Politiets Efterretningstjeneste (PET), indleder hun en lang proces for at få renset sit navn.

"Jeg er mistænkt for at være terrorist, men jeg kan hverken få renset mit navn eller få en dom. Jeg er havnet i ingenmandsland", siger Christa i filmen.

Principiel sag

Den tidligere PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen mener, at sagen om Christina er principiel og angår os alle. Bonnichsen er kritisk over for den stigende overvågning af borgerne, som terrorlovgivningen efter 11. september 2001 har åbnet for.

Loven giver myndighederne mulighed for at registrere og overvåge alle borgeres data - lige fra internet over bankbevægelser og til telekommunikation. Og informationerne hober sig op i gigantiske mængder.

I 2009 loggede de danske teleselskaber 450 milliarder dataposter om vores aktiviteter på internet og telefoner. Det er i gennemsnit 82.000 registreringer for hver enkelt af os.

"Christas mareridt" er produceret af Mette Heide for Plus Pictures med støtte fra det Danske Filminstitut.

Tid: Torsdag 29. juli kl. 20.35
Kanal: TV 2