Christian Lollike filmdebuterer med 'Kagefabrikken'

I PRODUKTION. Christian Lollike, mest kendt fra dansk teater, tager nu springet til filmen med 'Kagefabrikken', der gik i optagelse på Sydfyn i starten af august. Nicolas Bro spiller hovedrollen i komedien, der vil prikke til vores fremmedangst og tidens sundhedsdyrkelse.

Den prisbelønnede teaterinstruktør og dramatiker Christian Lollike har nu kastet sig over sin første spillefilm, 'Kagefabrikken', en filmatisering af hans egen forestilling på Det Kongelige Teater fra 2013, som han modtog en Reumert for. Filmholdet har netop taget hul på optagelserne i Svendborg og omegn.

'Kagefabrikken' vil helt sikkert træde nogle over tæerne og skabe debat. Og debatten er velkommen, netop i en tid, hvor der er mange meninger om, hvad vi skal synes, tænke og ytre.

- Filmkonsulent Kalle Bjerkø

Lollike har skrevet manuskriptet sammen med Sigrid Johannesen. Omdrejningspunktet er kagefabrikken Borgsø, der er på randen af konkurs. Derfor vil ejeren, Niels Agger, begå selvmord. Det slipper han desværre levende fra, og han ender i en større depression. Samtidig forsøger hans kone, Else, at redde fabrikken ved at hjemkalde datteren June og hendes mand Jonny. De har begge gået på business school og foreslår en omfattende modernisering, der har fokus på produktion af sunde kager. Niels kan ikke overskue denne moderniseringsproces og forelsker sig i stedet hovedkulds i fabrikkens nye rengøringsdame, Zeinab, som er fra Irak.

Filminstituttets konsulent Kalle Bjerkø, der har indstillet filmen til støtte, siger:

"Det, der fangede mig ved 'Kagefabrikken' var, hvordan Christian Lollike og Sigrid Johannesen modigt og humoristisk tager livtag med så mange og så forskellige ømtålelige emner som overvægt, kvinder med hijab og præstationssamfundet – og samtidig får skabt et solidt emotionelt drama om egoistiske mennesker, som er sig selv nærmest. 
 
Humoren i filmen er en tveægget klinge. Det skal gøre ondt, før vi kan grine. Derfor vil 'Kagefabrikken' helt sikkert træde nogle over tæerne og skabe debat. Og debatten er velkommen, netop i en tid, hvor der er mange meninger om, hvad vi skal synes, tænke og ytre. Vi skal turde blive ved med at grine af hinanden og os selv, og denne film kan forhåbentlig give os mulighed for at gøre det sammen."

Bag om filmen

Nicolas Bro, der er aktuel med roller i 'Retfærdighedens ryttere' og 'Smagen af sult', spiller den kriseramte kagefabrikant Niels Agger. Tina Gylling Mortensen medvirker som hans kone Else, og rengøringsdamen Zeinab spilles af svenske Bahar Pars. Som datter og svigersøn ses Emma Sehested Høeg og Andreas Jebro.

Christian Lollike er kendt for et stort antal teaterforestillinger, skrevet og iscenesat til især Aarhus Teater, Det Kongelige Teater og til teatret Sort/Hvid, hvor Lollike har været kunstnerisk leder siden 2011. Lollikes dramatik er opført på flere europæiske scener samt i USA og Australien.

Sigrid Johannesen er instruktør og dramatiker på teatret Sort/Hvid, hvor hun har samarbejdet med Lollike på flere forestillinger.

Filmholdet består desuden af blandt andre Manuel Claro som fotograf og Anders Villadsen som klipper. Rikke Tvilum står for production design, mens Peter Albrechtsen er lyddesigner og Jonas Struck komponist. 

'Kagefabrikken' produceres af Maj Andersson, Michael Fleischer og Kim Magnusson for Tales Inc., et nystartet selskab etableret i 2019. Filmen er støttet af FilmFyn, Det Danske Filminstitut og Danmarks Radio og distribueres i Danmark og Norden af Scandinavian Film Distribution.

Filmen forventes at få biografpremiere i september 2022.