Christian Rank on the Move

Christian Rank er valgt som dansk Producer on the Move til dette års Cannes Festival.

For 11. gang i træk afholdes Producers on the Move under Cannes Festivalen, en begivenhed, der arrangeres af European Film Promotion med det formål at promovere unge europæiske producer-talenter og øge deres netværk. Christian Rank er dette års danske Producer on the Move.

Christian Rank er uddannet producer fra Den Danske Filmskole i 2005. Siden 2008 har han været ansat på Miso Film.

Den unge producer har arbejdet med produktion af vidt forskellige film. Han har bl.a. produceret Martin de Thurahs prisbelønnede kortfilm "Ung mand falder", Mikala Kroghs store dokumentarfilm "Alt er relativt" og Christian Dyekjærs spillefilm "Spillets regler" med Peter Gantzler i hovedrollen.

"Jeg startede på Miso Film ud fra et ønske om at lære at producere film af høj kvalitet med en sund økonomi, og jeg får en kæmpe erfaring af at arbejde med de store, markedsorienterede projekter," fortæller Christian Rank til FILMupdate.

"Det er mindst lige så afgørende for de små projekter som for de store, at de har en sund finansiering. Man skal i begge tilfælde være bevidst om sit publikum og passe på ikke at glemme markedet og lade kunsten løbe af med én. Den kunstneriske film kan kun overleve ved, at produceren sørger for at kommunikere den ud til et publikum – ikke nødvendigvis det bredest mulige publikum, men det rigtige publikum – og afstemme sin finansiering efter det."