Cinema dell'Arte vinder Creative Business Cup

ANIMATION. Tegnefilmsteatret "Cinema dell'Arte" er kåret som Danmarks bedste kreative iværksætter og er dermed videre til den internationale finale den 18.-20. november.

Tegnefilmsteatret "Cinema dell'Arte" blev vinder af Danmarksmesterskaberne for kreative iværksættere den 21. juni og skal til november repræsentere Danmark i den internationale finale i København, hvor over 40 lande deltager.

"Cinema dell'Arte" er live animationsfilm og -teater for børn. Skuespillerne ifører sig en dragt, der via en særlig teknik gør det muligt at overføre deres bevægelser til animerede figurer på et lærred og skabe en interaktiv forestilling og totaloplevelse. Imens kan skuespillerne se publikum, så de kan følge med og interagere ud fra reaktionerne i salen.

Konceptet startede som et afgangsprojekt fra Den Danske Filmskole udviklet af af animationsinstruktørelev Petter Madegård og producerelev Jakob Balslev. Nu samarbejder de med Zentropa og Det Danske Filminstitut om en serie til DR Ramasjang på 8-10 korte afsnit, som skal opføres med et livepublikum og transmitteres simultant på kanalen.

Medudvikler Jakob Balslev udtaler i en pressemeddelelse:

"Vi er utrolig glade og stolte, og vi glæder os fantastisk meget til at vise hele verden til november, at vi er med helt fremme, når det gælder om at udvikle specielle løsninger inden for kreative erhverv. Selv om vi ikke havde vundet, ville vi alligevel have fået enormt meget ud af at deltage i Creative Business Cup."

Finalen foregik på Københavns Rådhus, hvor de fem nominerede dystede ved præsentationer foran et dommerpanel og et publikum, inden juryen valgte den endelige vinder.

Creative Business Cup, som er udviklet og arrangeret af Center for Kultur- og Oplevelsesøkonomi, blev holdt for første gang i 2010 og blev international sidste år.

"Cinema dell'Arte" har modtaget støtte fra New Danish Screen.

Læs interview med Petter Madegård og Jakob Balslev.

Læs mere om Creative Business Cup.

Præsentationsvideo