Cinemateket byder på fransk brunette, vilde amerikanere, show dance og et Kina langt fra alfarvej

Billede til artiklen Cinemateket byder på fransk brunette, vilde amerikanere, show dance og et Kina langt fra alfarvejDen 1. august åbner Cinemateket dørene med et stort og vidtspændende program.

Der bliver lejlighed til at se 15 hovedværker med den smukke brunette, Fanny Ardant, en af Frankrigs mest populære og respekterede skuespillerinder.

De, der ikke sidder klinet til tv-skærmen for at se OL, kan besøge et Kina "Langt fra Beijing", i en serie med nye kinesiske film, der overvejende udspiller sig i randområderne af Riget i Midten. Det er film, der fordyber sig i emner som et-barns-politik, opbrud i de traditionelle familiestrukturer og menneskehandel.

I en serie med 10 film, som Bob Fosse skabte koreografi til, fejres den geniale kunstner og fornyer af showdansen, bl.a. med visninger af "Cabaret", "All That Jazz/Det er showtime" og "Liza with a Z".

Serien, Sideshow Freaks, blender op for en dunkel og bizar filmverden med gys, skæggede damer og lyssky svindlere, og serien, Den vilde bande II, giver med 9 film et nedslag blandt en række centrale amerikanske film fra perioden 1968-80, hvor nye instruktører brød med genrefilmen og skabte stærkt personlige fortællinger.

Fra det danske repertoire har Cinemateket bedt Henning Moritzen, der fylder 80 år i august, sammensætte et program med sine yndlingsroller fra "Poeten og Lillemor" til "Festen".

Og programmet byder på meget mere. Besøg www.cinemateket.dk eller saml det trykte program op på en café eller i en biograf nær dig.