Cinemateket i hele landet

SAMARBEJDE. 15 danske biografer vil i 2017 vise nogle af filmhistoriens perler på det store lærred. Visningerne sker i samarbejde med Cinemateket.

Cinemateket har indgået samarbejde med 15 biografer, hvilket giver publikum uden for hovedstadsområdet adgang til 10 filmperler, der ellers ikke er til at se i biografen.

Som en del af samarbejdet kan biograferne også få støtte til præsentation og lancering. Nicolai Biograf og Café i Kolding viser 2. marts Lars Movin og Steen Møller Rasmussens "Onkel Danny - portræt af en karma cowboy", hvor Lars Movin vil være til stede for at introducere filmen.

"Vi er meget glade for at kunne tilbyde ekspertoplæg som for eksempel det med Lars Movin, uden at publikum skal betale ekstra for det, og så får man også lige får et glas vin med i prisen, så det bliver en ekstra fin oplevelse" fortæller daglig leder Mette Balsby.

Blandt de 10 udvalgte film biograferne får stillet til rådighed er klassikere med kant, kultfilm med kunstnerisk overskud, knitrende koncertfilm, kærlige tilbageblik og kriblende close-ups.

Filmprogram 2017

Biograferne bestemmer selv om de viser alle filmene, og hvornår de viser filmene.

Læs mere om ordningen Cinemateket præsenterer.

Kort over biograferne